411 entry daha
  • sırf yapabildiği için insanları rahatsız edenlerin, taciz edenlerin hedefi olmuş müzisyen.

    bunu yapanlar da "zeki piç" mizahı yapmaya kasan tipler. yani herkesten zekiyim, kimsenin anlamadığı ironiler yaparım, alemi göt ederim, caps'ini de alıp panpalarımla paylaşırım mizahı. ama çok basit kavramlar karşısındaki cehaletleri bile zekadan ne kadar uzak olduklarını gösteriyor. bu tiplerin her zaman geçtikleri basamaklar var:

    1) hedef seç, topluca saldır. arada tabii ki zekice şeyler de çıkar. ama bunların yüzde 5'i zekiceyse, yüzde 75'i bayat, yüzde 20'si çizgiyi aşan tarzda olur.

    2) sonra her eylem gibi bunların da birtakım sonuçları olur; yani mahkeme tehdidi. bu noktada, son 2-3 gündür tyler durden'ca eğlenen çılgın tipler birer birer hesap kapatmaya, twit silmeye, ciddi şeyler yazmaya başlar. gerçekten bir şeyleri değiştirmeye, olumlu işler yapmaya çalışırken düşüncesi yüzünden mağdur edilen insanları örnek gösterirler. "hani solcuydunuz, hani düşünce özgürlüğüydü!!!1" denir. ilk falso burada ortaya çıkar. düşünce özgürlüğü olması için ortada bir düşünce olması gerek. boş geleşin biri herkesin beklediği bir dizi çıktığı gün gece 00.00'ı bekleyip uyarısız spoiler yazdığında da aynı "düşünce özgürlüğü"ne sığınırlar.

    3) karalama kampanyası. günlerce kişilik haklarına saldırdıları kişilerin yaptırım tehlikesi baş gösterince itibarsızlaştırmaya çalışırlar. mesela bu olay için, aylin aslım kimmiş, ne müzik yapmış kiymiş, ne aktivistliği olmuş, ne solculuğu kalmış vs. bunu söyleyenler de günde 250 twit atan, sözlüğe günde 30 entry yazan, ciddi konularda en fazla geyik yapabilen boş beleş tayfası. düşünce özgürlüğünü, solculuğu bunlardan öğrenecez.

    4) mağdur bırakılan kişiyi savunanlar için başlatılan karalama kampanyası. onlar ergen, beyaz türk, siyah aborjin, çakma entel, ünlülere yaranıyorlar, dikkat çekmeye çalışıyorlar vs. bu arada tüm bu olaylar, kolay yoldan dikkat çekmeye çalışmalarından dolayı çıkıyor zaten. ergenliklerine de az sonra gelicem.

    5) savunma metni babında, ciddiyette kreşendo yapıp sosyolojik tespitler sıçmak. mesela zamanında okan bayülgen'deki ince siker muhabbetinin ardından çıkan dava dedikodularında da böyle yapılmıştı. acayip bayat bir yeraltı edebiyatı. toplum şöyle kötü, ben böyle farklıyım, uyum sağlayamadım, örselendik, toplumdaki tabular falan filan. it gibi toplanıp cevahir'de kasiyer kızlara laf atan dallamalar da sonradan kitap çıkarıp toplumun sorunlarına parmak basmıştı da aydınlanmıştık mesela. bunlara göre taciz falan tabu. tacizden rahatsız olan insan kezban. bizimkiler de adeta birer tyler durden, joker, v oluyor. izledikleri uyduruk hollywood anarşizmini bile götlerinden anlamış tipler yani. klasik ankaragücü taraftarı davranışı seziyorum bunlarda. onlar da 20 kişi stad çıkışında bekleyip yoldan geçen rakip takım taraftarına saldıran, sonra biz varoşuz, yürekten sevdik gecekonduyu, zengin piçleri, enteller, endüstriyel fitbol, delikanlılık, erkekliğğkk diyerek lümpenliği yüceltmeye çalışan tipler oluyor. aynı familya.

    6) son olarak da biz espri yaptık, millet anlamadı, ironiden anlamayan nestle :( bunlar üç beş malak toplanıp birbirlerini retweet yapınca ünlü olduk sanıyorlar. herkes bunları takip ediyor, herkes esprilerini anlamak zorunda, anlamayan mal.

    bunun çok örneğini gördük, bu en sonuncusu. birkaç gündür aylin aslım'la ilgili yazılanları okuyorum, aşağı yukarı aynı sırayla, aynı muhabbetler. tağam la tağam, çözdünüz toplumu, hepimiz salağız.
513 entry daha
hesabın var mı? giriş yap