6 entry daha
  • kuran'ın insan yapısı olduğunun delilleri basliginda pek cok olgu aciklandigi halde, getirilen aciklamalar uzerinden bir tartisma yurutulmesinin yerine, ayni seylerin baska baska yerlerde tekrar edilmesi tercih ediliyor.

    kur'an'da cesitli hitap sekilleri ile ilgili olarak: (bkz: kuran'ın insan yapısı olduğunun delilleri/#25552622).

    kalbin inanc sistemindeki tanimlarina dair: (bkz: kuran'ın insan yapısı olduğunun delilleri/#28043099).

    aynisinin tipkisini yazmaya calisanlarin halleri: (bkz: kuran'ın insan yapısı olduğunun delilleri/#28043672).

    bunun disinda "herkes müslüman da olsa, tanrının her dediğini yapmış da olsa cehennemde yanacağıdır" gibi bir cikarimin bu ifadeye dayanilarak nasil yapildigini anlamak pek mumkun gozukmuyor. hayvanlarin saskinligi ile kurulmus olan analojinin ya da insanlarin gaflet icerisinde oldugunu soylemenin kotu sozler oldugunu dusunebilir bir insan. ama burada ona buna saydirmak yerine, hakikaten beklenmedik bir durumla karsilastiklarinda hayvanlarin nasil da bocaladiklarina yapilan gonderme uzerinden yapilan betimleme soz konusudur ve ilginctir de hakikaten.

    kur'an'in kullandigi usluplardan birisi de belirli bir konum tanimayip sanki bu konumda yer alan birtakim insanlar varmis gibi bunlarin uzerinden insanoglunun dikkati cekmek ve ona bir uyarida bulunmaktir. mesaj bazen dogrudan verilirken, bazen de boyle ibretlik bir betimle uzerinden uyarida bulunulur. yine, manifestonun kendinden sonraki zamanlarda da boyle insanlar olacagini varsayarak bir anlamda daha dinin yeni olusmaya basladigi nuzul surecinde ayni ebu leheb'in asla islamiyete girmeyecegini daha o hayattayken ifade etmesinde oldugu gibi bir kestirimde bulunmasi ve bu kestirimin tam da analojiye uygun olarak gerceklesiyor olmasi bazi muslumanlar icin onun mucizelerinden birisi sadece. yoksa kulaklar duysa, gozler gorse, kalpler kavrasa, birakin argumanlarin kabul edilmesini, tartismanin gercek bir parcasi olmasi icin insanlarin, yukardaki linkleri bilmem kacinciya vermeye gerek kalmazdi her halde.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap