4 entry daha
  • şirketindeki herkesin karşısında tir tir titrediği insan.

    3 yıl önce iş değiştirme planları yaparken çeşitli kimya şirketlerine başvuruyordum. zülfikarlar grubunun kimya şirketi olan akça kimya'ya da başvurdum ve görüşmeler başladı. önce insan kaynakları, daha sonra satış müdürleriyle olan görüşmelerim olumlu sonuçlanınca, en son bu adamla görüşmem gerektiğini söylediler. ben de tamam görüşelim dedim randevulaştık.

    randevu günü önce insan kaynakları müdürünün odasına gittim. o bana kahve, su filan ikram etti. "sakinleş, çıkarız birazdan" dedi. ben de "gayet sakinim, bir terslik mi var ki" dedim. "genelde herkes çok heyecanlanır onunla konuşurken" dedi kadın. "tövbe estağfurullah nereye geldik lan biz" iç sesi eşliğinde üst kata doğru çıkmaya başladık kadınla birlikte.

    öyle çok aman aman yakışıklı biri değil, niye heyecanlanıyorlar karşısında anlamadım. herhalde şirket yapısından olsa gerek diye düşündüm. velhasıl benim için heyecanlanacak bir durum olmadı. ingilizce konuşmak istedi, başladık ingilizce konuşmaya, sonra kesti türkçe'ye döndü falan filan. memnun kalmış olsa gerek ki, birkaç gün sonrasında insan kaynaklarından aradılar ve maaş vs gibi koşulları görüşmek için tekrar çağırdılar. aynı dönem de görüştüğüm farklı bir firma daha vardı ve benim için zaten daha cazipti. akça'dakilere, tekliflerini göndermelerini söyledim, pazarlık yapmaya kalkıştılar benimle. diğer taraftan aldığım teklifi sordular, sonra onu çok yüksek buldular, gelin illa görüşelim anlaşırız, zamanla artırırız ayağına yattılar. ama yemezler. gitmedim sonuçta. iyiki de gitmedim. daha huzurlu bir firmada daha iyi koşullarda çalışmaya başladım o zamanlar. akça kimya da kendine uzun soluklu çalışacak birini bulamadı gitti bu süreçte. bu kadar stresin baskının içinde, konuştukları paralarla adam çalıştırmaya devam ettikleri sürece de sadık bir çalışan bulmaları çok zor.

    fenerbahçe için durum ne olacak bilmiyorum. bu adam, genç yaşta başına geçtiği şirketinde herkesi karşısında tir tir titretiyorsa, fenerbahçe'de kimi nasıl titretecek bilmiyorum. bakalım görelim ne olacak zamanla. fenerbahçe'miz için hayırlı olmasını dileyelim.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap