44 entry daha
  • bu derinliği olan ama keyif almak için keçi boynuzu gibi kastırmayan filmler dünyanın en güzel filmleri bence. bu da öyle. lıkır lıkır izleniyo ama anlatmaya çalıştığı bi şeyler de var.

    -sıpoylerli-
    -filmi izlemeyen için de anlam ifade etmiyo zaten-

    benim anladığım şu. hani meme görünsün diye elemanlar tezahürat ederlerken, biri açıklamak için "tek izleyen biz değiliz olm ondan" demişti ya. o izleyenler dediğinin sandığımız gibi insanlar değil, tanrılar olduğunu gördük sonra. ve o açıdan düşününce anlaşılıyor ki, sadece basit bir "tanrılar kurban istiyor" durumu değil bu. tanrılar bildiğin meme görmek istiyor, tanrılar aksiyon istiyor, tanrılar şiddet, vahşet, zombi görmek istiyor.

    çünkü bu şımarık sinirli tanrılar işin sembolizmi.
    aslında bahsi geçenler sinema seyircilerinden başka bi şey değil. bu filmin yapanları ise işte bu duruma isyan ediyor. filmde geçen "the director" ve arkadaşları dünyanın her yerinde aynı şeyi yapıyolar. bütün bu korku filmlerinde, hep aynı hikayelerle, verilmicek yanlış kararlar veren, olmıcak işler yapan gençleri önümüze koyuyolar. filmimizde gördüğümüz üzere, inandırıcılığı sıfır bu işleri zaten gençleri yapmaya iten sistemi yönetenler. film senaristlerinin dünyası dışında gerçekten nerde "yürüyüşe çııııh" diye ses duyan bi adam yürüyüşe çıkar cidden? bu sabitliğin bahanesi şu: halk buna fit abi, tanrılar bunu istiyor.

    filmin başındaki stoner arkadaşın diyaloğu gereksiz derecede anlamlıydı dikkat ettiyseniz. çünkü aslında boş konuşmuyo, filmin derdini anlatmaya çalışıyodu;
    her şey bir araya geliyo, her şey birbirine benziyo. korkunç bi tektiplik hayatı sikip atmış durumda. bırakalım ortalık yıkılsın. vermiyelim istediklerini insanlara, sinirlenirse sinirlensinler. kaos rutinden her zaman için iyidir. sanatçı dediğin kişi halkı eylemsizliğin dışına itmesi gereken, dürtmesi, konformistliğinin dışına çıkarması ve geliştirmesi umut edilen kişiyse eğer kaosu isteyen adam da olması lazım.

    -filmi izlemeyen için de anlam ifade etmiyo zaten-
    -sıpoylerli-
197 entry daha
hesabın var mı? giriş yap