61 entry daha
  • tüm entryleri okuyunca farkettim ki (bkz: ekşi sözlük bok atma timi) tekrar aramızda ve her zamankinden güçlü. öncelikle, tabi herkesin zevki ayrıdır, herkes istediği görüşü belirtmekte özgürdür. o yüzden aşağıdaki görüşlerin korkmak istemeyen, çok yüksek beklentilerle gitmeyen, korkmadığı için memnun kalan bir izleyiciye ait olduğunu söylemek lazım.

    --- spoiler ---
    çok yüksek beklentilerle gitmedim, korkudan, gerilimden, fantastik öğelerden anlamam, bu konuda çok film izlemişliğim yok, geniş çaplı yorum yapma hakkım da yok. ama o kadar da kötü değil ya. gerçekten. bence tim burton hollywooddaki vampir filmlerini görüp yeter, ben bundan iyisini yaparım dedi ve yaptı. mr. depp bukalemun gibi her filmde farklı bir karaktere bürünmesiyle kalbimi çalmış bir insan ve bu filmde de gayet başarılı. mezardan çıktığında asfalt'la ilk karşılaşmasından, arabanın farlarını şeytan gözü zannedip ona 1700lerin ingilizcesiyle havalı laflar atmasına bence küçük detaylar hep komikti. komik olmaktan çok aslında gerçekçiydi. 1700lerdeki bir insan-vampir kalkıp 1970lere geliyor ya ne olacaktı? mcdonaldsla karşılaşması, hippilerle muhabbeti, troll'e bakışı aklıma gelen başka küçük detaylar.

    gelelim eva green'e. eva, eva, eva. karakterden dolayı yer yer "bırak artık yeter evladım sevmiyor seni" desem de filmi çok daha izlenilebilir yaptı bence. kadın seksi. başka söze gerek yok. ve hep sarışın kalsın.

    filmin sonunda küçük çocuğun aptal babasını öldürmek istedim, allah belanı versin defol git. başından beri sevmemiştim zaten. çocuğun annesini de görmemiz güzel oldu. genç kızın sonunda kurtadam/kurtkız/kurtinsan çıkması da ayrıca absürd ve komikti bence.

    eva green'in karakterinin ölümünde suratının yumurta kabuğu gibi olması, sonundaki kalp, her şeyiyle görsel açıdan muhteşemdi. zaten tim burton yani o kadar da olsun.

    sonuç olarak, bence beklentileri yüksek tutmadan iyi vakit geririlebilecek bir film
    --- spoiler ---
114 entry daha
hesabın var mı? giriş yap