11 entry daha
  • neden önemli kurumlardaki yöneticilerin aklına gelmediğini bir türlü anlayamadığım kazanma biçimi.

    şimdi bakıyoruz ortada digitürk diye bir kurum var.320 milyon dolardan aldığı ligi 800 bin kullancısına ödetmeye çalışsan bir kurum.doğal olarak ödetemediği için kardeşi türkcell'in garip ücret politikaları ile kullanıcısını mağdur etmekte.

    şimdi bakıyoruz digitürk'ün ortalama 800 bin kullanıcısı ve bu kullanıcılardan aylık 50 tl para alıyor.yani aylık 40 milyon tl gibi bir rakam.yıllık 480 milyon yaparki gördüğünüz gibi süper lig'in 1 yıllık parasını bile ödeyemez.

    onun yerine 3 milyon kullanıcıdan 20 tl alsa yıllık 720 milyon tl yapar ve digitürk kar ederek türkcell müşterisini de dolaylı olarak külfetten kurtarır.

    ekonomist olmadığım için pratikte uygulanabilirliği nedir net bilemiyorum ama , 20 tl'ye her eve digitürk girebileceğini biliyorum.inanın öğrenciler bile alır o paraya lig tv'yi zaten kablo tv'ye aylık 14 tl ödüyor çoğu.

    şimdi aynı sistemi beşiktaş kombinelerinde görüyoruz.abi yapıyorsun feda et diyorsun ama yok abi ? kulüpte yoksa biz de de yok a.q. parası ... 2000 tl'den 3000 kombine satacağına 500 tl'den 20bin kombinde sat abi 4 milyon tl karda olacaksın.daha fazla stada gelen adam olacak daha fazla ürün satma şansın olacak.zor günüde kulübe destek olamak isteyen ama durumu olmayan taraftar şevkle o işe sarılacak.

    yapma başkan . 1200 tl'ye kulübe üye oluyorsun , 2200 tl'ye 30 tane maç seyrediyorsun.böyle anormal birşey olmaz olmamalı ...

    model olarak kimsenin buna yeltenmemesini anlamıyorum.o sayıya ulaşılmayacağı düşünülüyorsa talep toplanır başka bir sistem düşünülür.bütün masraf sadık kullanıcıya yıkılmamalı.büyük haksızlık bence.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap