45 entry daha
  • dün küçücük bir iç sayfa haberi vardı gazetede, doktorlar normal doğumda ısrar ettiği için annenin öldüğü ve bebeğin yoğun bakımda yaşam savaşı verdiği iddiasından bahsedilen. yüksek olasılıkla dosyayı incelesek altından farklı şeyler çıkar, * bu aile iddiası. yer olmadığından başvurduğu 3. hastane kabul edebilmiş. doktorların iddiası kadıncağızın doğumdan sonra gelişen komplikasyonlar nedeni ile öldüğü.
    gazetelerin haberi sunuş şekli şöyle: "doğum esnasında ölen kadının normal doğum yapmaya zorlandığı için hayatını kaybettiği iddiası ortalığı karıştırdı." buyurun bakalım. ayıklayın pirincin taşını.

    sıkıntı şu: bu olay benim başıma gelse, ve gerçekten normal doğumda ısrar değil de mesela akciğer embolisi olsa gerçek ölüm sebebi, inanır mıyım? sezaryenin siyaset tarafından kamuoyu önünde yapılan ve hekimlerin hedef tahtasına konulduğu çirkin tartışmalardan sonra yasaklandığı ülkede, sıkıntılı bir doğum olduğunda canı yanan vatandaşın gazabından kim koruyacak sağlıkçıları? bu tür iddialar, ardından da öldürülen doktor haberleri gelecek. bunu görmek için kahin olmak gerekmiyor, görmüyor musunuz?

    kimileri yasaklama yok sanıyor. sağlık bakanı açıklama yapmış "tıbbi gerekliliklerde sezaryenle doğum yapılabilecek, falan fistan"
    inandınız mı? ne zamandır bu ülkede siyasetçinin sözüne itibar edilir oldu?
    işte pek çok yanılgının kökeni: siyasete güvenmek. kendi siyasi görüşlerinize uygun bir iktidar varsa buram buram yalan kokan açıklamalara kanmak. gözünüzü seveyim kanmayın.
    bakanın açıklamasını değil tasarı metnini okudum... anladığım şu: "yapmayın. oyarım..."

    sağlık bakanı ve tayyip bir olmuş oyarım diyor. dur ve düşün. bu ülkede sıradan bir vekilin, sivilceli oğlunun kantinci arkadaşına laf eden çevik kuvvet komiserinin ağzına sıçılıyor * . ben diyorum ki bakan ve hatta tayyip oyarım diyor. daha nereye artizlenicez. anca emrin olur padişahım der doktorlar.

    senin de bizim de canımız yanacak gene.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap