6 entry daha
  • nijerya'nın hausa kabilesi mensupları tarafından teşkil edilmekte olan pejmürde terörist grubun çok derin manalar ihtiva eden adı. kabile dediysem öyle bir avuç insan değil, 60-70.000.000'luk bir halktan bahsediyoruz. büyük bölümü çok katı şeriatla yönetilen eyaletlerde yaşayan, radikal yönelimli bir halk. tabi %100 böyle mi şahsen kapı kapı dolaşmadım. kaynaklarım olan iki gözümün gördüklerinin yalancısıyım.

    çok derin manaya gelince; boko = islami usulde olmayan her türlü eğitim anlamına geliyor. hmmm. nasıl yani? islami usullere göre kesimi duymuştuk ama eğitim? boko elkimesinin "book"tan geldiğini, bu vatandaşları book ile ilk tanışmalarının yüzyıllar önce başlayan ve hala amansızca devam eden misyonerlik faaliyetleri ile olduğunu, ve ülkenin her köşesindeki misyoner okullarının batıdan çok daha şiddetli biçimde kiliseye ve çeşitli radikal hristiyan cemaatlere yönlendiren bir eğitim sistemi izlediğini bilmesem bana da garip gelirdi doğrusu. misyoner okulları da neyin nesi lan diyenleri kulağı tersten gösterip gülen okullarını incelemeye davet ediyorum. diğer kelime kolay; haram = bildiğimiz haram.

    yani bi terör örgütü düşünün eylemleri kilise bombalamak, hristiyan köylüleri kılıçtan geçirmek, ara sıra devlet kurumlarını tarumar etmek, halka korku salmak ve ismi de "eğitim haram".

    ondan sonra diyorlar ki toplum mühendisliği diye bişey yok...
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap