4 entry daha
  • bir cok eyalette donem harclari kaldirilmistir. bu master icin de gecerlidir. ancak yanilmiyorsam 3 yada 4 yili asinca harc odenmesi gerekiyor. masterimi doguda, halle wittenberg universitesinde yapan biri olarak soyle diyim. turkiye gibi donemde 3 ders falan hayal etmeyin. butun hafta tam olarak doluydu. bir suru sacma sapan lisans dersini dayiyorlar. lablar ve bunlarin raporlari (deney oncesi ve sonrasi) baya ugrastirir. ama cevre varsa, onceki gruptan temin edilebilir :). bazi derslerde sozlu sinavlar yapilir 45 dk suren. aylik 600 avro gibi bir paraya gecinebilirsiniz. uni de part time calisabilirsiniz. hatta biraz almancaniz varsa disarda da 400 avrouk diye tabir edilen mini joblar bulabilirsiniz. ingilizce bolumleri daad'nin sayfasindan bulabilirsiniz. hala var mi bilmiyorum ama taksimde kurabiye sokakta daadin ofisi vardi ve ucretsiz danismanlik hizmeti veriyorlar. daha fazla bilgi icin bana mesaj atabilirsiniz...

    ozelden gelen benzer sorulara binaen gelen edit:

    almanyada ing master programlarina basvuru:
    - oncelikle istedigin alanda inglizce master sunan bir okul bulman lazim (google, daad.de, gitmek istedigin sehre gore unilerin kendi siteleri)
    - ing master programlarinin buyuk cogunlugu son bahar donemine ogrenci alir, sonbahar donemi icin basvurular da genelde subat-mart aylarinda alinir. okula gore degisebilir, okulun kendi sitesinden bakman lazim.
    - toefl vb dil yeterlilik belgesi, lise-diplomasi, lisansi kazandiginiza dair belge, lisans not dokumu, statement of purpose, lisans diplomasi veya mezuniyetten once basvuruyorsaniz mezun olabilir belgesi. butun bu belgelerin asillari ve sadece turkce olanlarin almancaya cevirisi. bu belgeler genelde butun okullar taradindan istenir, bazi okullar ek olarak baska belge talep edebilir. tabi okulun kendi sitesinde ayrintisiyle belirtilmistir illa. arayip bulmaniz gerekecek.
    onemli olan nokta, yeminli tercume edilen belgelerin apostilli olmasi gerektigidir. yani tercume edilen belgeler, kaymakamlikta (valilik de olabilir tam hatirlamiyorum) muhurlenmesi gerekiyor.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap