42 entry daha
  • ikinci dunya savasi ile ilgilenenler icin oldukca tatmin edici bir belgesel serisi olsa da, sikca dile getirildigi uzere, fazlaca propagandavari bir calismadir. ozellikle hitler gibi bir konuda objektif konusmanin hala zor oldugu bu yuzyilda bile boylesi bir belgesel gormek normalin disinda bir his yaratmiyor.

    belgeselin gercek goruntuler uzerinden seslendirilmesi ve tek tarafli da olsa basarili kronolojik montaji cok guzel; kendinizi guzel tarih anlatan bir muttefik askerinin anilarinda buluyorsunuz. "hitler cok kotu bir adamdi..!!" "cok uzdu bizi!!!"

    -serzenis, sitem-

    ovmek veya yermek degil.. savasi anlamak istiyorum diye cirpiniyoruz. bir ton kaynak, eser, yapim ve hikaye ortada kol gezerken ve hala ozgurce konusulamazken bunun nasil olacagini hic dusunduk mu? "hitlerin bir baska savas sucu..." oeeahhh.. yani ne diyim. bu tarz belgesellerdeki subjektif tutum goze battikca insanin "ittifaklarin tarafindan olaya bakan yapim istiyorum!" diyesi geliyor. "hitler de buyuk adamdi aslinda adamin hasiydi." demesin peki ama herseyi o kirdi bak burayi da o kirletti dercesine cocukca bir anlatimla belgesel yapilmaz ki. kawai ne de guzel muzikler yapmis az daha ozenseniz ya be kurgucular, yonetmen, digerleri..*

    -serzenis, sitem-
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap