1 entry daha
  • kablolusu, kablosuzu, on-off olanı ve modülasyonlusu olan minik ev aleti.

    on-off diye tabir edilenler, kombiye açma/kapama sinyali gönderilmesini sağlıyor. modülasyonlu olanlar ise kombiyi 'kısma' yeteneğine sahip olanlar, konu uzmanı olmayan biri olarak anladığım kadarıyla; yemeğin altını aç-kapa yapmaktansa kısarak pişirilmesi gibi modülasyonlu olanlar daha mantıklı (ve enerji tasarruflu) cihazlar.

    kombiniz ile fazlasıyla uyumlu bir termostat alarak ortam sıcaklığı bir yana, sıcak su fonksiyonunun ekonomi ya da hızlı sıcak su modunda olduğu saatleri bile ayarlamak mümkün olabiliyor. (bkz: opentherm) öte yandan karışık termostat demek, üzerinde oynanması gereken daha fazla parametre demek. radyatör sıcaklığı veya compensation curve ayarlayarak enerji tasarrufu yapabilmek için makina mühendisi olmak gerekiyor olabilir.

    son olarak, oldukça geniş bir fiyat spektrumunda satılıyor bu termostat denen nane. termostat alma sürecimde gördüğüm kadarıyla 45-546 tl gibi bir fiyat aralığı var.

    üç haftalık kombi kullanımı sonrası edit: ilk ayardan sonra kombiyi yüksek güçle -neredeyse on/off gibi- çalıştırıyor, ancak sistem "oturunca" vücut sıcaklığından soğuk peteklerle evi kabul edilebilir seviyede ısıttı; bunu iki-üç defa termostatı tekrar konfigüre edince gördüm. yamuk pvc pencerelerin usta elinden geçmesi gibi diğer izolasyon tedbirleriyle kombine faydası, geçen yıl aynı soğukluktaki havada* bir ayda 170 metreküp doğalgaz yakmışım, iki-üç gün sonra gelecek fatura 110 metreküp civarında olacak.

    kablosuz termostat iyi hoş birşey, masada istediğin yerde durabiliyor... ancak herhangi bir termostat çok oynamaya gelmiyor, zira siz oynarken elinizin sıcaklığıyla değer hemen değişiyor.

    2-3 yıl sonrasının editi: aldığım termostat, ohannesburg liralık maliyetine rağmen ilk kış kendisini amorti etmiş oldu. kombinin varlığını unutturabiliyor, serin bir mayıs günü kombi çalışınca "yaw bunu kış modunda unutmuşuz" söylemleri duyulabiliyor.

    kablosuz ünitenin pilini geçen yıl değiştirdim, onun dışında çok bir değişiklik yok. bir metreküp doğalgazın bir lirayı çoktan geçtiği bir evrende kaç paraysa alınasıdır. başka diyecek sözüm yok.

    yıllar sonrasının editi: gaz firması "bacalı kombi mi olur lan" diyip tesisatı mühürleyerek beni hermetik kombiye zorlayınca ve kombici seçimim nedeniyle opentherm olmayan kombi alınca öğrenmiş oldum, alman üreticiler**** opentherm olmayan markaya özel ems-bus, km-bus vs. arayüzler kullanıyorlar imiş. bu şekilde bir kalorifer kazanı n termostat vs enterprise edition özelliklerini sunabiliyorlar.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap