8 entry daha
  • hayatımda karşılaştığım en absürd olayın fotoğrafını verip (yazıyla vereceğim fotoğrafı) bu şahane dinlenme tesisinde karşılaştığım dümbüklüğe getireceğim sözü:

    kütahya hava er eğitim tugayı'nda 327. dönem bir garip orhan veliyim. erim daha. bay'ımı almamışım. pardon baş'ımı. erbaş olamamışım.

    eğitim sahasından koğuşlara dönüyoruz. hava yağmurlu. delicesine yağmur yağıyor. parkaların kukuletasını çıkarmışız. ulen bu kukuleta da ne sevimli kelime ya, askere hiç yakışıyor mu kukuleta demek? kuku desene?

    koğuşa doğru saçak altından seyirtirken hayatımda gördüğüm en büyük saçmalığı gördüm. bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor ve karargahın önündeki asfalt yolda 6-7 asker ellerinde faraşlar vs. ile asfalttaki suyu kaldırımın ötesine, ağaçların olduğu toprak bölüme atmaya çalışıyor.

    geçenlerde izmir'e giderken yasa'da dinleneyim dedim. bir şeyler atıştırır, çay-sigara yaparım hem de. yağmurluydu hava. yasa'nın önü yarım yamalak betonlu, eğimli, anayola tamamen açık bir yer. araba koymak için aslında ideal değil. koskoca yasa bir asfalt dökememiş 'dükkan'ın önüne.

    yemeği yedim, tekrar yola koyulayım dedim. vakit geceye yaklaşıyor. gene kütahya'dakini aratmayan bir yağmur. arabanın başına geliyorum: silecekler kalkmış. hatalı parka silecek kaldırarak gösterilen bir tepki değil bu tabii. arabayı yıkamışlar. hemen ileriden bir eleman koşturuyor.

    o an kan beynime sıçrıyor ama basiretim bağlanıyor. "ne kadar vereceğiz şimdi" diyorum. eleman "ne verirsen" diyor tabii. üç lira veriyorum. ama sinirden kendimi yiyorum yol boyu.

    herhalde hayattaki en kötü şey, en uygun söz ya da sözlerin imkan ortadan kalktıktan sonra akla hücum etmesidir. şimdi buradan söyleyeyim:

    be gözü doymak bilmez! yılda birkaç gün, birkaç saat yağmur yağdığında bu araba yıkayan elemanlarına araba yıkattırmasan da bahşişleri yağmurlu günler için adamlara ücret ödeyerek tolere etsen servetine incir çekirdeği kadar etki eder mi? yağmurlu havada araba yıkamak nedir abi? zaten neredeyse herkes uzun yola gidiyor, dakikasında eski haline bürünecek. buna açık söylüyorum 'adam sikmek' denir.

    orayı eli yüzü düzgün hale getirip paralı otopark yapsan ve 5 lira istesen gıkım çıkmaz. hoş zaten fiyatlarına yansıtıyorsun açgözlülüğünü, orası ayrı. kalkıp milleti keriz yerine koyarak belki fırça bile sürülmemiş, sadece sileceği kaldırılmış araba için üç beş kuruş koparmaya çalışmak biraz, ne birazı bariz orospuçocukluğu.

    arabayı alırken yıkanıp yıkanmadığını kesinlikle anlayamamıştım. durum böyle daha net anlaşılır.

    bundan sonra kesinlikle adımımı atmam. yolu o tarafa düşen hiçbir arkadaşıma da gitmesini önermem. gitmemesi için elimden geleni yaparım.

    siz de gitmeyin derim.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap