5 entry daha
  • türkiye'nin tanıdığı tüm komedyenler kendini geliştirmişlerdir. ancak bu adam kendini bir türlü geliştirememiştir. bu iki cümlemle bu adamın niye tanınmadığını görmüş olduk.

    'büyük yetenek', 'kırdı geçirdi' vb. sözcüklerinin içini dolduramayan, ancak belli bir kitleyi güldürebilme yetisine sahip kişi. gösterisinde hala 'biz türkler müthiş milletiz, akıllıyız, garibiz vs." klişelerini kullanarak ve popülizm yaparak alkış almayı amaçlar. alkış alamayınca da bozulan bir adam. "oku-ma kitabı" esprisi bile espri paradigmasının ilköğretim esprileri düzeyinde alt sıralara oynayacağını açıkça göstermiştir.

    kendini geliştiremeyen adam lafına dönecek olursam, 6 yıl önce izledim gösterisini. zaman geçti. o zaman ile şu an arasında pek bir fark yoktu. yetenek sizsiniz'deki esprileri ve birkaç cem yılmaz esprisi vardı. anlatış tarzıyla biraz durumu kotarsa da başarısız bir gösteriydi. dediğim gibi belli bir kitleyi yine yakalayabilir ve yarışma sayesinde de yakalamış gibi görünüyor ancak kendini geliştirememe sıkıntısı var. bu açık. kendisinin cem yılmaz'ın ilk dönemlerinin bile kat kat altında mizah performansı var ancak belki beyaz'ın ilk çıktığı dönemlerle yarışır. kaldı ki jüri olarak onu izleyen acun bile ondan başarılı stand uplar yapmıştır.

    geçmişinde, cem yılmaz benzeri stand up showlar ve tv'de barış manço'nun adam olacak çocuk programının birebir aynısı bir formatla yürümeye çalışmış bir adamdır. o kitlenin güldüğü ancak benim gülemediğim esprileri de ünlü komedyenlerden alıntıdır. onun dışında da orjinallik ve komedi bir yana, komedyen taklidi olarak bile bariz başarız bir kişidir.
1098 entry daha
hesabın var mı? giriş yap