178 entry daha
  • http://mashable.com/…pple-turkey-tablets-education/
    http://tabtimes.com/…let-brazil-thailand-turkey-and

    ismi ne kadar yanlış seçilmişse de bu proje güzel bir icraatmış gibi duruyordu. lakin son hale baktığımız zaman tablet konusunda konuşursak şu an ki durum tam olarak saldım çayıra mevlam kayıra. pilot olarak android işletim sistemli tabletler üretilmiş bunun üzerinden düzen kurulmaya çalışılıyor.vestel ve general mobile gibi türk firmaları devreye sokulmuş anlaşılmış veya anlaşılmamış ayrıntılar karışık biraz. ihale sürecindeki istekler, kısıtlar falan filan bir çok detay var. hani projenin finansal büyüklüğü düşününce hele hele türkiye gibi bir ülkede bunun böyle olması normal sonuçta o kadar parayı sana bana yedirmezler. 8 milyar $ gibi bir bütçeden bahsediliyor ki yukarıdaki linklerden görüleceği üzere teknoloji devlerinin ağzı sulanıyor. konudan sapmadan devam edelim saldım çayıra mevlam kayıra burda devreye giriyor. pilot olarak seçilen tablet* bir nebze iyi, lakin genel dağıtımda düşünülen adaylardan biri olan hindistan yapımı aakash'ı tanımlamak için rezil kelimesi yetersiz kalır. şimdi devreye apple'da giriyor gibi. ipad tamamen farklı bir dünya. yani işletim sistemi, donanım kıstasları falan belli olmamış acaba sadece bir işletim sistemi mi kullanılacak dolayısı ile bir donanım sağlayıcısı ile mi anlaşılacak muallakta. bu kadar önem teşikil eden şeyler 2 senede nasıl bir karara bağlanamadı anlayamıyorum.

    en azından apple'ın türkiye'ye uyguladığı ikinci sınıf tavırdan dolayı görüşmeler çokta olumlu değilmiş. koca ülke olarak ezdirmeyelim kendimizi bir firmaya amk.

    ha bir de nedense şu f klavye fetişinden bir kurtulamadık. bu tabletleri kullanan çocuklar okul tabletinde f klavye kendi hayatlarındaki elektronik aletlerde ise q klavye kullanacak gibi duruyorlar, valla yazık.
189 entry daha
hesabın var mı? giriş yap