119 entry daha
  • derler ki tanrı; lilith'i ve adem'i aynı zamanda, aynı anda, eşit yarattı; fakat adem bu eşitliği hiçbir zaman kabul etmedi. her şeyde lilith'ten daha üstün olduğunu savundu. cinsel ilişkide dahi bu üstünlüğünü korumak istedi ve ilişki sırasında hep üstte olmak için diretti. ama lilith, adem'le eşit olduğunu bağıra bağıra ona bildirdi.
    burdan gelir lilith'in feministliği.
    adem soluğu tanrı'nın yanında aldı, lilith'ten ayrılmak istediğini söyledi. tanrı lilith'i huzuruna çağırdı. lilith tüm ihtişamıyla tanrı'nın huzuruna vardı. tanrı lilith'e, yarattığı canlıya hayran kaldı ve ona; kimsenin bilmediği yüzüncü ismini bahşetti. dedi ki: adem sana zarar vermeye kalkarsa ismimi söyle, ismimi söylediğin vakit başka diyarlara gideceksin, kimse sana zarar veremeyecek.
    lilith ve adem yine kavgaya tutuştu, adem erki kendi elinde tutmak istedi. lilith adem'e daha fazla katlanamayacağını anladı ve usulca tanrının ismini fısıldadı.
    adem bir başına kaldı.bu birbaşınalığa alışamadı. tanrı'dan yeni bir eş istedi. fakat şartı vardı. yeni eşi
    lilith gibi dik başlı olmayacaktı, lilith gibi her söylediği şeye karşı
    çıkmayacaktı, lilith gibi eşitiz diye tutturmayacaktı.
    tanrı adem'in istediği eşi yarattı, ona havva'yı verdi.
    her şey adem’in istediği gibi oluyordu, tek bir sorunları vardı. havva’nın doğurduğu çocuklar yaşamıyordu.
    unuttuğu bir şey vardı adem’in, lilith gitmeden önce bir ah etmişti:
    olmasındı adem’in çocuğu, çoğalmasındı insan soyu. burdan gelir lilith’in şeytanlığı.

    tanrı’ya danıştı adem, bir hal çaresi dilendi. tanrı meleklerine emir verdi, lilith’i bulup ahını geri almasını söylemelerini istedi.
    buldular lilith’i, adem’in çocuğu olmalı ki insan nesli çoğalmalı çek kara bedduanı onların üzerinden dediler.
    lilith kabul etmedi önce, adem’in yaptıklarının bir cezası olmalı dedi onlara. melekler yalvar yakar ikna ettiler lilith’i.
    gözünden bir parça çıkarıp verdi meleklere o vakit lilith. alın dedi, havvanın doğan bebeğinin yanında dursun çatlayana kadar, ahım taşı kırar bebek yaşar.

    o parça nazar boncuğudur.
    mor kadın lilith ilk feministtir. feministelerin rengi bu nedenle mordur. adem’in yersiz erk merakına boyun eğmediği için fesat, şeytan… denmiştir ona
    şimdi söyleyin ahali lilith şuçlu mudur?
243 entry daha
hesabın var mı? giriş yap