8 entry daha
  • pigs ülkelerinin bu sistemi örnek alması politik baskılardan dolayı zor olur. herşeyi geçtim bu düzenleme güney kıbrıs rum yönetimi'nin "iradesi" dışında gelişmiş, gkry'nin maliye bakanı'na göre ehveni şer bir durumdur. yunanistan, ispanya, portekiz ve italya'ya bu şekilde bir dayatmanın zor olacağına inanıyorum. eğer olsa idi şimdiye kadar çoktan yapılırdı zaten. kaldı ki pigs bu metodolojinin neresini örnek alacak, saçma sapan tezler sunmayın bence.

    diğer bir konu da net anlaşılmamış. bu uygulama nev-i bakımından bir varlık vergisi değildir. çünkü sadece banka mevduat sahiplerine kesinti yapılması planlanmaktadır. yani birkaç ay önce emekli olmuş, ikramiyesi ile ne yapacağına karar verecek olmasından ötürü ikramiyesini banka mevduatında bekleten yorgo ağabey gibi garibanları fena vuracaktır. düşünün bir tarafta arsaları, binaları, lüks arabaları olan birisinin sırf bankada mevduatı olmadığı için kendisinden vergi alınamaz iken, maaşı bankaya yattığı için bankada ufak bir birikimi olan birçok çalışandan vergi alınacaktır. kelimenin tam anlamıyla adaletsizce bir davranış olmuştur.

    gkry disiplinsizce yönetilen sermaye hareketleri ve çok zayıf olan bankacılık mevzuatı yüzünden mi bu durumla karşı karşıya? evet, yalnız gkry'nde yaşayan herkesin bu hareketlerden bir şekilde nemalandığına inanmıyorum. vergi kesinti oranları servet büyüklüğüne göre değişse de, bu durum mali gücü düşük insanları daha çok vuracaktır.

    işin özü, bu uygulama kimseye örnek olacak, beğeniyle yapılacak bir şey değildir. ab'deki büyük ağabeylerin küçük kardeşleri olan gkry'e verdiği bir ceza ile rusya'ya verilen bir ayardır. ab bu hareketi ile kapalı bir dilde rusya'ya benim bölgemde kara para aklayamazsın demiştir. pigs'in ders çıkartması gereken yer, gkry'yi örnek almaları değil, gkry gibi olmamaları için bir an önce acil önlemler almalarının gerekliliğidir.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap