36 entry daha
  • geçmiş dead space oyunlarının aksine hayatta kalma mücadelesinden çok savaş ve aksiyon odaklı hale gelmiş oyundur. isaac bu oyunla mühendisten komando'ya geçiş yapar. necromorph'ların yanında insanlarla da savaşmaya başlar.

    daha geniş kitlelere ulaşmak isteyen paragöz ea oyuna gears of war mekaniklerini de adapte edip oyunun ruhunu bir miktar bozdu. sınırlı enerjilerini daha iyi bir oyun yapmaya değil de daha çok para kazanmak için oyuna co-op kurgular eklemeye harcadılar.

    diğer taraftan senaryoyu da arap saçına döndürdüler. halbuki oyunun güzel yanı isaac gibi sıradan bir mühendisin elindeki mühendis araçlarıyla hayatta kalma mücadelesi gibi güçlü bir dinamik üzerine kurulu olmasıydı. event horizon + alien baharatı çok başarılı formüldü. yapmaları gereken marker'ların nereden geldiğini anlatmaya çalışmak yerine, o gizemi orada tutup, o konuyu insanların hayal gücüne bırakmaktı. olayı büyütüp tüm galaksiyi yok edecek kurgulara girmeye gerek yoktu. alien serisi gibi sınırlı ortamlar ve hayatta kalma mücadeleleri üzerine kurulu güçlü ve zekice hikayeler anlatabilirlerdi.

    bu arada işin trajikomik yanı; oyunu daha da mass yapmak için kasan ea'in tüm çabalarına rağmen oyun ds2'den daha kötü bir satış performansı gösterdi. seriyi sulandırdığı ve fan kitlesini küstürdükleriyle kaldılar. oyunun devamı ise rafa kalktı. ee ea her sene boşuna en kötü şirket seçilmiyor.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap