• yepyeni bir festival, hem de açık hava sinema festivali... ilki 17-30 haziran 2013 tarihlerinde gerçekleşecek olan festival kapsamında, avrupa’dan altı ülkeden katılımcılarla birlikte, etkinlikler ve film gösterimleri yapmak üzere güneydoğu anadolu’nun altı şehrine gidilecekmiş.

    festivalin tanıtım filmi: https://vimeo.com/sinemasalorg/teaser

    http://www.sinemasal.org/ websitesinden alıntıdır:

    "sinemasal bir sosyal sorumluluk projesidir, kar gütmeyen ve tamamıyla gönüllü çalışan bir ekip tarafından organize edilmektedir.

    bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz festival, avrupa’nın 6 ülkesinden genç sinemacıların katılımı ile güneydoğu anadolu bölgesinde 6 ilde gerçekleşecektir. ab bakanlığı ulusal ajansı’nın desteklediği, proje tasarımını ve yönetmenliğini enes kaya’nın yaptığı festival 17 haziran pazartesi günü istanbul’da başlayacak ve sırası ile kahramanmaraş, gaziantep, adıyaman, şanlıurfa, diyarbakır illerinde devam ederek 30 haziran pazar günü mardin’de son bulacaktır.

    sinemasal’ı diğer festivallerden farklı kılan en önemli özelliği coğrafi ve ekonomik engellerden dolayı sosyal aktivitelerden mahrum kalan köylerde gerçekleşecek olması. sonraki yıllarda gezici festival konsepti ile türkiye’nin bütün illerini dolaşmayı amaçlamaktadır."
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap