78 entry daha
  • daha önce bir çok kez muhabbet etmiş, arkadaşlık etmiş olmama rağmen; bugün apayrı bir muhabbete girdiğim kişi.

    anlayacağınız üzere homofobik biri olmadığımı düşünüyordum. bugün arkadaşlarımdan gezi parkına gitmek için haber beklerken bakırköy-taksim dolmuşlarının kalktığı yerin biraz aşağısında (bkz: aksu fabrikası) arabada oturmuş bir-iki bira içiyordum. homoseksüel bir kardeşim gelip benden ateş istedi. ben de verdim. arabada 4-5 tane daha çakmak olduğu için onda kalabileceğini söyledim. kabul etmedi. biraz ısrardan sonra, kabul edip teşekkürlerini sunarak gitti. tam birama, sigarama ve müziğime devam ederken geri geldi ve bana "arkadaş olabilir miyiz?" diye sordu. hayatımda ilk defa böyle çaresiz hissettim. panikledim (neden inanın bilmiyorum.). "ne tarz bir arkadaş" diyebildim sadece.
    "bilmem. numaranı ver istersen, bir yere gidip bir şeyler içeriz" dedi. nutkum tutulmuştu adeta. ona "tamam arkadaş olabiliriz ama ben eşcinsel değilim. ötesini bekleme lütfen" demek isterken cesaret edemedim. sadece "olmasak daha iyi olur" diyebildim. o ise belki ötelenmeye, hor görülmeye o kadar alışmıştı ki o masum gülümsemesinden hiç ödün vermeden "tamam sorun değil" diyip yürümeye devam etti. içim burkuldu sözlük.

    yine de senin sözlük okuyucusu veya yazarı olduğuna eminim. bu yazıyı okuduysan ne olur benimle irtibata geç. ben senin kadar yürekli olup yukarda yazanları söyleyemedim. şimdi ise çok pişmanım. burada yazarak söylüyorum bu sefer:

    arkadaş olalım çok isterim kardeşim ama ben eşcinsel değilim ötesini bekleme. sabah homofobik davrandığım için de çok özür dilerim. ne olur şaşkınlığıma ver. hayatımda ilk defa böyle bir teklif almama bağla. tekrar özür dilerim.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap