47 entry daha
  • çok kararsız kaldığım bir şekilde neticelenmiştir. aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. tam bir rte taktiğiyle sonuçlanmıştır. şimdi geziden ayrılmayın desem, birinin bana provokatör demesini geçtim kendi kendimi provokatör hissederim. geziden ayrılın desem, bütün bir eylemi sadece iki-üç ağaç için direnen üç-beş çapulcu seviyesine indiririm.

    sanatçıların ve taksim derneğinin de neden bu denli süt dökmüş kediye döndüklerini de anlamış değilim. taksim'den haklı talepler alınmadan çıkılmamalıdır kanısındayım. bugün git yarın gel gibi bir zihniyetle, haklı bir eylemin, üç beş ağaç seviyesine indirilerek gezi protestosunun itibarsızlaştırılmasına izin verilmemelidir. evet mesele aynı zamanda ağaçlardır da, ama esas mesele hak ve özgürlüklerdir. başbakan'ın ağzımıza bir parmak bal çalıp, "hadi hadi evinize." demesini hiç bir sanatçı hiç bir dernek üyesi haklı gösteremez. çünkü yarın yine aynılarının olmayacağının garantisini vermemiştir.

    vali hakkında tek bir açıklama bile yoktur ki görevden alınması gerekir. keza emniyet müdürü de aynı şekilde. ve bu sırf istanbul için geçerli değil, olayların, yaralanmaların ve ölümlerin yaşandığı bütün şehirlerde yapılmalıdır. fakat bu konu hiç gündeme getirilmemiştir. başbakan'ın babacan tavrından bahsedilmiştir sadece.

    belki tayyip erdoğan'ın geri adım atması bile bir başarı olarak görünebilir ama çerçeveye uzaktan baktığımızda aslında büyük de bir başarısızlık olduğu görülebilir. günlerdir eylemcilere bir ana avrat sövmediği kalan başbakan, şimdi babacan bir tavırla karşımızda yalanını bu halk yemez.

    esas yapılması gerekenler yapılmalı, ondan sonra halktan gezi parkından çıkması istenmelidir. sonuç olarak, hiç kimse cezalandırılmadan, hiç kimse görevden alınmadan ve daha bir gün önce direnişe destek veren avukatlar yaka paça göz altına alınırken, aynı zamanda da ankara'da ve belki de bilmediğimiz bir çok şehirde hala insanların kafası gözü yarılırken, aman gezi parkı kurtuldu hede hödö demek, hiç bir sanatçıya hiç bir derneğe yakışmaz.
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap