6 entry daha
  • hep savunduğum sistem. zaten söylenmiş işte ne eğitimliler gördüm şöyleydi ne eğitimsizler gördüm böyleydi diye. ama kusura bakmayın bunlar ne kadar da olsa istisna.
    bakın daha kıbrıs'ın bir ülke olduğunu bilmeyen, ne bileyim izmir'de deniz mi var diyebilen, tek işi çocuk yapmak ya da tv'de bilememne vadisinde izlediği gibi ülke yönetildiğini sanan ve kolayca yönlendirilen birüsürü insan var. ortak noktaları da eğitimsiz olmaları.
    sabah kalkıp kendi normlarında bir gazete okuyan, dünya gündemini ve coğrafyasını bilen, güncel parametreleri takip eden, bilinçli bir kadınla tek işi evde oturup dedikodu yapmak olan kadının ülkenin akibeti hakkındaki kararı bir olmalı mı?
    işin kötüsü nerede eğitimsiz insan varsa bol çocuk yapıp, çoğunlukla onları da okutmayıp ülkeye bir yük bindirmişlerdir. dolayısı ile çok daha fazla oy oranına sahiptirler.
    eğitim durumuna göre seçim yapılmasa bile eğitim durumuna göre ya da aylık gelire göre çocuk yapılmalıdır. belki insanların seçme hakkını elinden alamazsınız, çocuk yapma hakkını da alamazsınız ama birşeylere sınırlama getirilmesi gerektiği kesindir.
288 entry daha
hesabın var mı? giriş yap