94 entry daha
  • her gördüğüm yerde koleksiyonuma bir yenisini daha eklemeden edemediğim bitki. o kadar ki koleksiyonumda ithal olanları bile mevcuttur.
    bir dönem vardı, evde sağa sola dönerken elinizi kolunuzu bir kaktüse çarpmadan odadan odaya gidemiyordunuz. sonra ben bunları ayrı ayrı saksılara dikip evin her tarafına saçmak yerine kocaman saksılar alıp bunlara topluca dikip belli lokasyonlara konuşlandırdım ki kaktüslerime çarpanlar onlara artık zarar vermesin.

    bunların çiçekli olanları da vardır, aslında en çok onları severim ama aralarında en dayanıksız, en narin olanları çiçekli olan türleridir. mesela bunda ve bunda* göründüğü gibi.
    vakt-i zamanında bütün kaktüs familyalarını, cinslerini araştırıp öğrenmişliğim mevcut. arastırırken fark ettim ki epey havalı cins isimlerine sahiplermiş. mesela meraklıları için başlıca cins isimleri; cactoideae, maihuenia, opuntioideae ve pereskia'dır.

    bunları bu kadar çok sevmemin en temel sebebi, siz onlara bakmasanız bile onlar bir şekilde yaşamaya devam eder, ne nazı vardır ne düzenli sulama derdi, ne de dökülen yaprakları falan. dünya yüzeyi üzerindeki en sorumsuz adamın eline bile verseniz bu bitkileri hayatta kalmayı başarırlar.

    ayrıca bazı türlerinden tekila yapılır. hatta bir keresinde bana gelen bir arkadaş bunlardan tekila yapalım teklifi sunması üzerine benden sağlam fırça yemiştir. git ulan çöldeki sahipsiz kaktüslerden yap yapacaksan tekilanı! kendini bilmez haysiyetsiz* hede hödö..
182 entry daha
hesabın var mı? giriş yap