52 entry daha
  • saçmalıkları tevil etmeye çalışırken kırk takla atan muhteremlerin kuran'la da çelişmelerine sebep olmuş uydurmadır.

    şöyle ki;

    bir muhterem şöyle diyor:

    "peygamber'in, az ve oz ifadeyle pek cok seyi ifade edebilme gibi bir ozelligi oldugu bilinir. ummet kelimesinin ancak insanlar icin gecerli olan bir kavrama isaret ettigi dusunuldugunde, 'ümmet olsaydı' demeye gerek kalmadan, meramin ortaya konuldugu gorulecektir. kopek, ummet kelimesinin tanimi geregi bu sifata sahip olamaz. burada kullanilan sanatli ifade ile kasit, dogrudan "kopek gibi hareket eden insanlar var olsaydi"ya cikar. kelimelerin ifade ettikleri anlamlar bu cikarimi isaret eder. daha acik nasil yazilabilir bilmiyorum."

    neymiş? ümmet kelimesinin sadece insanlar için geçerli bir kavrama işaret ettiği düşünüldüğündeymiş? yani? ümmet kelimesi sadece insanlar için geçerli bir kavrama işaret ediyormuş.

    hımm şimdi de kuran ı kur'an-ı kerim'e bakıyoruz:

    "hem yerde debelenen hiç bir hayvan ve iki kanadiyle uçan hiç bir kuş yoktur ki sizin gibi birer ümmet olmasınlar, biz kitâbda hiç bir tefrıt yapmamışızdır, sonra hepsi toplanır rablarına haşrolunurlar" en'âm - 38 (elmalılı hamdi yazır meali)

    işte biz buna "allamelik taslayan sözlük muhteremlerinin cehaleti" diyoruz. kıvran şimdi "aslında orada ümmet topluluk anlamında kullanılıyür, hem hadis ümmet olsaydı diyür ama ayet zaten ümmet olduğunu söylüyür. orada kastedilen insanlar gibi ümmettir" diye. biz zaten o hadis denen şeyin saçma olduğunu anlatmaya çalışıyoruz muhterem. haydi daldaaaan dalaaaaa daldaaaaan dalaaaaa ahahahaha
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap