119 entry daha
  • sadece 3x3x3 küpte değil, değişik küplerde ve değişik şekillerde rekor denemeleri vardır. biraz açarsak:

    2x2x2 - 3x3x3 - 4x4x4 - 5x5x5: single ve average olarak iki çeşit rekoru vardır. single ile tek seferde kaç saniyede çözüldüğü, average ile ard arda beş çözümün ortalaması önemlidir.

    6x6x6 - 7x7x7: single ve average olarak iki çeşit rekoru vardır. single ile tek seferde kaç saniyede çözüldüğü, average ile ard arda üç çözümün ortalaması önemlidir.

    megaminx- pyraminx - square-1: alışılmış küplerden daha değişik görüntüdelerdir. single ve average olarak iki çeşit rekoru vardır. single ile tek seferde kaç saniyede çözüldüğü, average ile ard arda beş çözümün ortalaması önemlidir. görüntüler: megaminx, pyraminx, square-1

    rubik's clock: garip bir alet. küp mantığının dışında. pek ısınamadım. bu da aynı bir single ve ard arda beş sonucun ortalamasının alındığı rekor çeşitleri var. görüntü: rubik's clock

    3x3x3 blindfolded - 4x4x4 blindfolded - 5x5x5 blindfolded: gözler kapalı şekilde klasik küplerin çözülmesidir. sadece başta verilen inceleme süresinde hamle yapılmadan küp incelenir. ardından göz kapatılarak çözülmeye başlanır.

    3x3x3 multiple blindfolded: gözler kapalı ard arda iki tane 3x3x3 küpün yapılmasıdır. iki küp de gözler açık incelendikten sonra bir daha hiç gözleri açmayarak ikisi birden bitirilir.

    3x3x3 one-handed: tek elle 3x3x3 rubik küpünün çözülmesidir.

    3x3x3 with feet: ayakla küp çözülmesidir. kişisel görüşüm iğrençtir, pisliktir, gereksizdir.

    3x3x3 fewest moves: en az hamleyle bitirme işlemidir. süre önemli değildir.

    güncel rekorlar şuradan incelenebilir:
139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap