931 entry daha
  • gelismenin onemini anliyorum, kesinlikle nostalji meraklisi da degilim, eksisozluk yeni yapilanmasinda bir twitter olacaksa sahibinin tercihidir ancak eger yeni sozlugun bazi sorunlari cozulmeden antik kapatilirsa agzindan salyalar sacmadan yazan ve okuyan gruba cok buyuk bir ayip olur.

    birincisi yeni sozlukte "gundem" cok baskin. eskisi gibi herkes 15 dakikaligina unlu olamiyor. bu da demekki siz o gun yuzlerce entry girilmis bir basliga yazmazsaniz cok az sayida kisi yazdiginizi okuyabilir, hatta basligi gorebilir. buna acikcasi nasil bir cozum bulunur bu konuda bir fikrim yok ancak yazma hevesini dusuren bir oge.

    ikincisi ve daha onemlisi ise sukela ile ilgili. eger benim ozel bir idrak sorunum yoksa yeni sozlukte bunu karsilayan tus getir tusu. ancak sanirim eski sukela ile yeni getirin ayni denkleme dayanmadigina eminim. yeni sistemde ayni gun icinde ayni entrye 4-5 defa denk geldigim oluyor, tekrar tekrar aynilari geliyor. tabi bir de inanilmaz sayida futbol ve dizi entrysi var, bu da cozulmesi gereken bir durum, bu yazilar o gun okunup omrunu dolduruyor, kimse tekrar tekrar kimin kime nasil gecirdigini, hangi hakemin validesinin hangi genelevde gorev yaptigini, valide sultanin o gun ne kadar uyuz oldugunu vs okumak ister mi bilmiyorum.

    arattim ve bu baslikta sadece bir tane bu bkzdan oldugunu gorup uzuldum, halbuki her konuda oldugu gibi bu konuda da halkin bilgeligi biz entellerin hakkinda paragraflar dolusu yazdigini bir cumleyle ozetliyor. o yuzden bir tane daha veriyorum:

    (bkz: nereye sicacagiz)
1221 entry daha
hesabın var mı? giriş yap