29 entry daha
  • --- spoiler ---

    komedi filmi olmasına rağmen nedense duygulandırmıştır beni. karakterle çok empati yaparak izledim ondan mıdır nedir? adamların o kadar yol gidip ikisininde mary'den hoşlanıp, mary'nin evli çıkması acıklı bir durum olmuş. hele o sondaki otobüse binememeleri. bir arkadaşla benzer birşey yaşamışlığımız vardı ondan mıdır nedir. onu da analtıyım tam olsun bari.

    bahsi geçen otobüs sahnesi: http://www.youtube.com/watch?v=slb-umpj27s

    --- spoiler ---

    yazar buradan itibaren kendini ve arkadaşını salak ile avanak ile (amma çok "ile" oldu lan) kıyaslıyor.

    neyse üniversitenin ilk yıllarıydı heralde yazın arkadaşla acıktık gecenin bir yarısı genelde geceleri gittiğimiz çorbacıların ve pidecilerin olduğu yere gitmeye karar verdik. arkadaşta da renault broadway var o zamanlar. araç markası belirtmem gerekti çünkü arkadaş broadway sahibi olmaktan mutsuz, değiştirmek istiyor ve hoşlandığı bir kız olduğu zaman onun olduğu mekana giderken genelde kendi arabasını almayı terchi etmiyor. zaman zaman da arabaya olan bu isteksizliğini ve nefretini bizzat arabanın kendisine de ifade ediyor. soğukta çalışmamazlık yapıyordu arada ama severdim ben keratayı az anımız olmamıştı. neyse çok uzattım.

    gittik çorbacıların olduğu yere ama böyle leş alkol sonrası çorbacılarından değil (leş kelimesi çorbacı için kullanılmıştır alkolle ilgili bir problem yok*), güzel bir oluşumdu. biz tam yaklaşırken ışıkları kapandı bunların. önümüzde de bir araba daha var. böyle müzik sesi geliyor içinden eğleniliyor orada haraketlilik var. araba çorbacının önünde durdu içinden iki tane kız indi. diğer kız ya da kızlarar abanın içinde bekliyor. 3 kişi mi 4 kişi mi hatırlamıyorum sayılarını tam. zaten çekingen adamım arabanın içini inceleyecek halim de yok. kızlar inince heralde tanıyorlar mekanı, lan acaba açarlar mı mekanı gibisinden biz de biraz önlerinde durduk. kızlarla garson arasında kısa bir konuşma yaşandı. bundan sonrasını araç içi diyalog şeklinde veriyorum.

    b: ben a: arkadaş (bkz: yaratıcı kısaltmalar)

    a: abi kızlardan ikisi bizim arabaya doğru geliyor. (dikiz aynasında ne oluyor ne bitiyor takip ediyor bizimkisi)
    b: emin misin oğlum?
    a: evet abi direkt bizim arabaya doğru geliyorlar.
    b: (yan aynadan bir kontrol) ???
    (birkaç milisaniyelik ama uzunca bir zaman sessizlik (parantez içi parantezi: çok saçma bir tabir oldu))
    -takur tukur garç!
    arkadaş birden aracı vitese taktı ve bir hışımla orayı terk ettik. evet lan bildiğin kaçarcasına. eve kadar konuşmadık. yaptığımız mallığın farkındayız. bizli konuşuyorum çünkü arkadaş orayı terk etme çözümünü bulduğunda ben de "oh be çözüm!" diye kısa süreli sevinip "napıyorsun oğlum?" gibi engelleyeci bir girişimde bulunmamıştım. niye böyle bir hareket yaptık diye kendimize sorduğumuzda cevabını veremedik. arkadaşın içindeki broadway nefreti mi tetikledi bilmiyorum.

    he tabi birşey olacağından değil de (ehe gece dışarıda kız var bunlar kesin aranıyordur hayvanlarından olmadığımız için!) büyük ihtimal ya kızlar açtı bunlar gelecekseniz gelin diyeceklerdi ya da buralarda başka açık bir mekan var mı diye soracaklardı. en iyi ihtimalle bir muhabbet bir sohbet ortamı olacaktı belki tezimiz doğruysa tabi. bizim olay sonu değerlendirmesinden (az beyin fırtınası yapılmadı değil şimdi o zamanlar) çıkardığımız sonuç buydu. kısacası çok acıklı film yapmış lan adamlar.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap