45 entry daha
  • tim burton'ın yönettiği 2. batman filmi.

    kesinlikle birincisinden daha iyidir. birinci filmde jack nicholson abimiz oynadı diye joker batman'dan daha fazla sahne kapmıştır. ayrıca batman kıyafetinin ağırlığı yüzünden hareket etmekte zorlanan batman insanlarla nasıl dövüşecektir. neyse 1. filme çok doluyum, bi joker var diye filmi neredeyse en iyi batman filmi yapıyorlar. çüş diyorum. filmin ismini joker koyun o zaman.

    "batman returns" gerçekten batman filmidir. her karakter ayrı ayrı işlenmiş, batman dahi penguenden daha ön planda bir karakter değildir. çok şükür bu filmde batman'i batman gibi direk etkisiz hale getirmek için ne varsa girişen haliyle görürüz. diğer filmdeki gibi, kostümden dolayı elini zorla kaldıran batman değil yani.

    biraz fantastik öğeler var, e o kadar da olacak tim burton yönetmiş filmi. adam bebek maması reklamı çekse kaşık dile gelir, öyle acayip bir adam.

    bazıları da vay efendim, batman'in komedi unsurları varmış da onlardan ayırmış, özünü kaybettirmiş diyorlar film hakkında. ulan beyfendi, sen en son kaç yılının batman serilerinde kaldın merak ediyorum. git bi knightfall, death in the family, year one oku da komedi gör.

    nolan filmleri ile karşılaştırmak abestir bu filmi ayrıca. ikisi de aynı kökten farklı yorumlar yaratmıştır. ama tdk iyi bir batman filmi olmasının yanında, iyi bir "film"dir.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap