3 entry daha
  • sürdürülebilir olmak demek doğaya hiçbir etki bırakmamak değil tabi ki, ekonomik hayatınızı sürdürürken ekolojik ve sosyal yapıya da zarar vermemek ve hatta onları güçlendirmek demek. yani bir anlamda "elektrik kullanmayacağız biz" demeniz sizi sürdürülebilir kılmıyor çünkü aslında elektrik tüketimini asgariye indirip ihtiyacınız olanını da ister portatif güneş panelleri sayesinde sağlayabilir, veya kullandığınız elektriğe eşdeğer karbon salımınızı telafi edecek çabalara girişebilirsiniz (ağaç dikmek en basitinden, kullanmadığınız eşyaları ihtiyaç sahibine vermek, vs).

    uzatmayalım tartışmalı birçok yanına rağmen oldukça yerinde bir çabaya dair yapılmış bir belgesel. hele ki hepimiz ziyadesiyle dünyanın içine literally sıçarken bir yıllığına bundan vaz geçmeye çalışmak eleştirilmeden önce takdir edilmelidir.

    hah işte beni buraya bunu yazmaya iten de bu oldu. adamın iyi niyetli ve gayet irade ve emek isteyen çabasına karşın aldığı yorumları görünce sözlük geldi aklıma hemen. "demek ki" dedim, "hayati önem arzeden çevresel bilince karşı ana avratlı dümdüz gibip hipiliğimizden orospu çocukluğumuza kadar uzanan ünvanları bahşetmek yalnızca türkiye'ye özgü değilmiş".
    oh be meğer hepimiz orospu çocuğuymuşuz neyse ki...
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap