18 entry daha
  • şimdi neresinden başlasam anlatmaya, sonunda hep ben deli çıkacağım için canım ne isterse onu yazma özgürlüğünü tanıyacağım kendime. delilikten bahsetmişken psikiyatrik rahatsızlığı bulunan arkadaşları tenzih ederim, bazı deliliklerin karşısında tıp bilimi bile çaresiz kalıyor zira.

    evham dediğin de bir çeşit delilik hali, "hani bir akıllı olup dünyanın derdini çekeceğine, bir deli ol dünya senin derdini çeksin" deki delilik, aradaki tek fark, hem senin dünyanın derdini çekmen, hem dünyanın senin derdini çekmesi aslında. öyle bir şey ki, anneanne olunca yakalanman gereken bir ruh haliyken, genç yaşta yakalandığın için adına hastalık denmesi gibi.

    bu hastalığın en acımasız tarafı, bir yerden sonra insanların seni ciddiye almamaya başladığını fark etmek sanırım. gerçeklerle yüzleşme anı. bilmem kaçıncı defa beyin mr'ına girerken, mr'ı çekecek olan teknisyenin bile sonuçlar çıktıktan sonra bir psikiyatriste başvurun diyecek kadar durumunuzun farkında olmasına alışmaya çalışmak. çevrenizden birilerine yapılması gereken her test hakkında bir fikriniz olduğunu, o testi hayatınızın bir dönemde yaptırmak zorunda kaldığınızı fark etmek. daha da kötüsü insanların da bunu fark etmesi.

    yamaç paraşütü yapacak cesareti olan insanlara özenirken, aslında o yükseklikten yere çakılıp ölme, daha fenası felç olup ölene kadar yatağa bağımlı yaşama ihtimallerini hesaplamaya çalışma. telefonunuza cevap vermeyen eşin, aile üyelerinin bir arabanın altında feci şekilde can vermiş olduğu düşüncesiyle uyuşmak, düşündükçe yaşamanın ne kadar pamuk ipliğine bağlı olduğunu daha çok idrak edip panik atak geçirmek.
    ciddi hastalıkları olduğu halde durumunu önemsemeyen, bu sayede yaşam kalitesi düşmeyen insanlara gıpta ile bakarken, ne kadar çabalarsan çabala bir gün o insanlardan olma ihtimalinin olmadığını bilmek.

    kimi insanın genlerine işlenmiş evham. dünyaya gönderilirken herkese verilen farklı meziyetlerin yanında, bizler için de "ya buna da evham diye bir şey verelim, dünyada her şey hakkında endişe edecek birileri olmazsa soğukkanlı insanların değeri anlaşılmaz" kararı verilmiş sanki. çevrenizdeki evhamlı insanlara anlayışlı davranın, emin olun bir çoğu nedensiz baş dönmelerinin, nedensiz kalp çarpıntılarının peşinde gezinip durmaktansa, ilaç tedavisiyle çözülebilecek tanısı konmuş bir hastalığa sahip olmayı tercih ederler. en azından savaştığın şeyin ne olduğunu bilmek bile, verilmiş bir ödüldür insana.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap