12 entry daha
  • neden pcx? bunun için birkaç mantıklı açıklama yapılabilir. öncelikle lastikleri 14" olup da sele altında kask ve ek bir kaç malzeme için yer olan başka bir 250 cc altı motor bulamadım. bu bence en önemli kriterlerden biri. çünkü 14" lastiklerle bile ana arterler dışındaki yollarda sizi zorlayacak kasis ve çukurlar karşınıza çıkıyor ki 14" altındaki lastiklerde bu büyük konfor kaybı demek, hatta gerekli özeni göstermezseniz çok daha rahat kaza yapabilirsiniz demek. 15" lastik kullanan scooterlar da var fakat sele altına ancak ruhsatınızı koyabilirsiniz bunların muhtemelen :) ki sele altını kullanamayacaksam scooter'ın ne anlamı kaldı ki?
    elbette arkasına çanta alabilirsiniz fakat bu iki kişilik seyahatlerinizde bile ikinizin de kasklarınızı ve ıvır zıvırınızı koyacağınız yer demek.
    bunun dışında tasarım ve yakıt tüketimi diğer öne çıkan unsurları. bir kurye motoru kullanmıyor olmak ve de 2.2-2.5 gibi bir yakıt tüketimi çok ekonomik.
    su soğutmalı olması şehir içinde trafik yoğunluğunda da motorunuzun performansını korumasını sağlıyor. 80-85 km hızlara kadar zorlanmadan çıkıyor. hafif yokuş aşağı 112 gördüm ama 100 km üzerinde motorun tepkileri çok zayıf tabii. bu da 125 cc şehir içi ulaşımı için tasarlanmış bir motor için gayet yeterli.
    uzun yollara çıkan arkadaşlar var fakat uzun yolda süratten ziyade motorunuzun ağırlığı ve rahatlığı da önemli ve pcx bunun için tasarlanmamış. uzun yolculuklar için zorlama olur ama gitmez mi, gider tabii. 100 km hiç de fena bir sürat değil. fakat kamyon tır gibi araçlardan biraz uzak kalmaya çalışın, rüzgarı sizin dengenizi çok kolay bozabilir.
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap