2 entry daha
  • 1930'lu yılların sonunda plaja gelen* müşterilerin öğleyin nefislerini körlettiği, denize giren çoluğunu çocuğunu bekleyen annelerin kahvelerini yudumladığı bir kır kahvesi niteliğindeydi..

    1940'lı yıllarda ise ayten gazinosu adını taşıyan gazino, birkaç ağaç altından, müzik çalınan basit bir sahneden ve yağmurlu havalarda sığınılan bir salaştan ibaretti..

    daha sonra adı değişti, maksim gazinosu oldu. ismi ile birlikte mahiyeti de değişti. bütün tanınmış ses sanatçılarının adları gazinonun ışıklı afişlerine yansıdı.. ses yarışmaları yapıldı. gazino, kapalı bir mekan haline geldi ve zamanla genişletildi.. 1960'lı ve 1970'li yıllarda hâlâ bahçeli bir gazinoydu. hatta bahçe kısmı ağır bile basıyordu.

    giderek gazinonun kapalı kısmı büyüdü.. bu sırada gazino bahçesindeki ağaçlar da yavaş yavaş yok edildi.. maksimde yeni kuşak sanatçılar sahne alıyordu artık; zeki müren'de bunların arasındaydı.. farklı giyinmeye, parlak renk ve malzeme kullanmaya meraklı olan rahmetli sanatçımız, mini şort modasına da uymuş, omzuna pelerinini atmış, ayağına apartman topuklu çizmelerini giymiş olarak işte burada konser vermişti..

    birçok şey gibi maksim de ömrünü tamamladı ve tadilat adı altında 29.11.1996'da tamamen yıkılıp yerinde açılan üç m'li migros*alelacele 1997 yılbaşı alışverişine yetiştirildi..
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap