77 entry daha
  • 2013/14 nba sezonunda playoffa kalma mücadelesi verecek takımlardan.

    -------

    biraz entrydeki genel içerikten bağımsız sayılabilecek bir giriş yapayım: nba’de en uzun süredir playoff’a kalamayan takım hangisi biliyor musunuz???

    charlotte bobcats diye düşünenler varsa yanıldılar. başlık ele veriyor gerçi ama muhtemelen çoğu kişi farkında değildir, minnesota en son 2004’te kalmış ve 30 franchise içinde en uzun süredir playoffa kalamayan takımdır an itibariyle.

    -------

    şimdi bu playoffa kalamama serisinin son sezonuna geri dönelim;
    ligde en beğendiğim koçlardan biri olan rick adelman’ın yönetiminde, minnesota, geçtiğimiz sezon -türk basını klişesiyle- revire dönmüş hâliyle beklenenleri vermekten oldukça uzak kalmıştı.

    o yüzden özellikle önemli oyuncularının sağlıklı kalması -kalırlarsa- minnesota’nın bu sezonki en büyük kazancı olacaktır. (misal kevin love, ricky rubio, nikola pekovic, chase budinger dörtlüsü geçen sezon sırasıyla 64, 25, 20, 59 maç kaçırdılar - ki oynadıkları maçlarda da sakatlığın etkisi/dönüşü gibi zamanlarında performanslarında düşüş yaşamaları da son derece normaldir)

    tabi yaz sezonunda da kayıplar oldu. gidenlerden özellikle andrei kirilenko ve luke ridnour gibi abilerin hem saha içi hem saha dışı katkıları aranacaktır.

    gelenlerden ise kevin martin’i iyi bir fiyata bağladılar bence (4y/28m). ancak gel gör ki ne kadar gerekliydi orası tartışılır. geçen sezon ligin % 30 ile en kötü üçlük atan takımı olmalarının da etkisiyle bu derdin dermanı olarak düşünmüş olabilirler. hoş o zaman da iyileşecek chase budinger ve kevin love’ın katkıları ile zaman içinde iyice oturup akıcı hâle gelecek wolves hücumları kendi içinde de bu sorunu çözebilecekti bence..

    martin’i almak yerine daha defansif yönlü bir oyuncu almaya/takas etmeye yönelseler daha uygun olurdu diye düşünmekteyim bu yüzden..

    defansif dediysem de corey brewer’ın kontratını ise (3y/15) biraz yüksek buldum. aslında minnesota’nın fazla ofansif görünen kadro yapısı içinde defansif nitelikleri ile ihtiyaç duyulan bir oyuncu tipi olduğunu söyleyebilirim ama yine de kendisinin bu niteliklerinin ne kadar etkin olduğu, bunun ne kadar oyun süresine ve faydasına dönüşeceği ve fiyat/performans açısından bu kontrata değip değmeyeceği konusunda ciddi şüphelerim var.
    gelenlerden bir diğer isim ronny turiaf (2y/3m) ise makul bir yedek hamlesi.

    onun dışında sözleşme yenileyen oyunculardan chase budinger’in (3y/15m) ve yeniden imzalama süreci çok uzasa da nikola pekoviç’in (5y/60m) kontratları ise piyasada olması gerektiği kadardı bence.

    bench oyuncularının iyi katkı vereceğini düşünüyorum, hiç olmadı iyi takas malzemesi olacak isimler de var orada (derrick williams, shved, barea) ayrıca ilk tur çaylakların katkısı olursa da ekstra kaymak olur ;)

    sonuç olarak yukarıdaki düşüncelerim ışığında vurgulamak isterim: sağlıklı kalırlarsa son sıralardan da olsa playoffu yapar ve kötü seriyi sonlandırırlar. net.

    pg: ricky rubio, j.j barea , a.j. price
    sg: kevin martin, alexey shved, shabazz muhammad
    sf: chase budinger, corey brewer, dante cunningham
    pf: kevin love, derrick williams, chris johnson
    c: nikola pekovic, ronny turiaf, gorgui dieng

    (bkz: nba 2013-2014 sezonu/@juvares)
252 entry daha
hesabın var mı? giriş yap