4 entry daha
  • ucuz bir online gözlükçü. amerika'ya olan siparişleri oradaki fabrikadan üretip yollarken, dünyanın diğer yerlerin hong kong'da üretip yolluyorlar. sadece gözlüğümün camına 500 liraya yakın bir para ödeyen biri olarak memnun kaldım diyebilirim. hani bizim gözlükçüler de var ya şu kadar incelttik, anti-uv koyduk bilmem ne, her ekte fiyat katlanıyor falan. işte bu adamlar böyle yapmıyor. yani zaten belirli bir inceltme oranına kadar camlar bedava, anti-reflective ve uv koruması da dahil. derece çok yüksekse inceltmeye biraz daha para veriyorsunuz (benim 7.5 miyop) o da 20 dolar civarı oluyor. bir işte camı oleophobic(yağ sevmeyen) seçebiliyorsunuz 10 dolar fazladan vererek. ama bence kesinlikle çok gereksiz bir özellik. gözlük daha az kirleniyor hakkaten ama temizlemesi gerçekten sıkıntı. ıslak bir mendille bile baya uğraşmanız lazım. bence hiç "anaa bu neymiş lan" diyip alıp masraf yapmayın.

    çerçeveyi oradan sipariş edip buradan da taktırabilirsiniz camları. eğer sadece çerçeve isterseniz yarı fiyat oluyor. benim 1 senedir kullandığım çerçeve soyulmaya başladı mesela, dandikmiş boyası. sanırım malzeme kalitesi çok iyi değil. gerçi bu gözlüğün üstüne bastım, yattım, düşürdüm hiç bir şey olmadı ama dışındaki boya yer yer çıkıp altındaki şeffahımsı plastiği göstermeye başladı. boyanmış değil de direk yapıldığı malzemenin rengine sahip gözlük almak daha mantıklı gibi o yüzden.

    bu arada aldığınız gözlüğün 1 ay garantisi var. 1 ay sonra kendi başına tutuşup yok olsa yenisini istemeyemiyorsunuz. ama dediğim gibi eğer camlarınız pahalıysa yeni çerçeve yarı fiyat.

    sipariş 2-3 hafta içerisinde ulaşıyor. faturada yarı fiyat yazdıkları için gümrükte problem çıkmıyor.

    bir de mesela internette biraz araştırdım sözde bir çok doktor karşı çıkıyormuş internetten gözlük alımına. ilaç sayılırmış gözlük, reçetesiz alınmazmış. aslı yok bunların bence. eğer reçeteniz tamsa (göz bebekleri arası mesafe falan da olması lazım) mis gibi yapıp yolluyor. gözlük kullanan bir arkadaşıma anlattım mesela imkansız dedi. hem miyop hem astigmat olunca gözlükçü çok uğraşıyormuş, arada bir tekrar götürüp ayarını yaptırıyormuş. şimdi böyle bir olay var mı bilmiyorum* ama miyop+astigmat olan gözlüğümü geldiği an taktım ve pırıl pırıldı görüntü.

    olayın ekonomik boyutu da var tabi. benim gibi beş kuruş parası olmayan adamlar 2-3 senede bir, birine domalmak yerine gözlüğünü yurt dışından ucuza alsa ekonomi ne kadar zarar görür? bilmiyorum ama pek de taktığım söylenemez. parasızlıktan aynı gözlüğü 10 kere kaynak yaptırıp kullandığımı, yapıştırıp kullandığımı bilirim. varsın olsun ekonomiye biraz da ben zarar vereyim.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap