45 entry daha
  • moviemax festival kanalında bu sabah 08.15'te başlamış az evvel sona ermiş filmdir. başından itibaren değil ama çoğunu izlemiş bulundum aptal aptal yattığım yerden. pazartesi günü ve yeni bir haftanın ilk saatlerinde film izlediğime de ayrı bir başlık açmak lazım; "pazartesi sabahı işe gitmeyip evde film izkeyen mal" falan gibi.

    filmin anlattıkları yeni şeyler değil belki ama anlatma biçimini sevdim. yıldönümü için çıktıkları yemekte konuşacak birşeyleri olup olmaması ile ilgili aralarında geçen diyalog çok tanıdık. başka birinin çekim alanına giren margot eşini terketmeden yeni adamla öpüşmüyor bile çok kez yakınlaşsalar bile. cinsel gerilimin en tırmandığı anlarda bile ya o gidiyor ya da yeni adam gitmesine izin veriyor ki bu da filmi bir kadının yazmış-yönetmiş olmasıyla alakalı olabilir.

    margot'un eşini terkettiği sahnede seth rogen'in ondan son kez banyoya girmesini istemesi ve hep yaptığı ama kızın anlamadığı soğuk su şakasını yapması çok hüzünlüydü. sonrasında perdeyi açıp elinde sürahi ile aslında duşun arızalı olmadığını, bunu her seferinde kendisinin yaptığını ve 80 yaşına geldiklerinde söylemek üzere uzun vadeli bir şaka olarak planladığını ama bunun son gün oldugunu anladığı için "bilmeni istedim" diye söylemesi iç burkan bir detaydı.

    2 satır yazayım diye başladım yine uzadı. filmin görüntülerini beğendiğimi yazacaktım aslında. renkler, mekanlar, ışık çok güzel kullanılmış. dolayısıyla hep güzel fotoğraflara bakar gibi izleniyor film. oyuncular içinde rahatsız edici bir karakter yok, hepsine sempati besliyorsun izlerken (3 başrol için bu söylediğim) yani aslında biraz acımtrak bir hikayeyi çok güzel fotoğraflar, güzel müzikler ve sevimli insanların görüntüleri ile sunuyor. haliyle sonuç olarak güzel bir film olmayı başarıyor.

    arada kalmayı anlatıyor ise bu film, özellikle sonunda o duyguyu dibine kadar vermiş.

    "hey margot! yeni bir dondurna kepçesi aldım. onunla gözlerini çıkarmak istiyorum."

    film boyunca birbirlerine sevgisini "derini patates gibi soymak istiyorum" gibi ifadelerle anlatan ayrılmış bir çiftin erkek tarafı, ayrılıktan belirsiz bir süre sonraki karşılaşmalarında sevdiği kadına hem sevgisini hem de belki olası kırgınlığını yukarıda ki cümle ile anlatıyor. başarılı.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap