3 entry daha
  • "uçaklar da kaza yapmıyor mu?" şeklinde savunulmaya çalışılan proje... yalnız uçak ve otomobil kazalarıyla bunun arasında "ufak tefek" farklılıklar var.

    bir uçak kazası olduğunda o uçaktaki insanların büyük bir ihtimalle tamamını kaybediyoruz. nükleer santralde kaza olmasının sonuçları ise -birazcık- daha vahim. örneğin meşhur "çernobil"ın etkileri aradan geçen 30 yıla rağmen hala devam ediyor ve edecek. bu bölgede hala belirli alanlara girilmesi yasak. kurtarma çalışmalarında görev alanların önemli bir kısmı kanserden hayatlarını kaybettiler. reaktör çevresinde yaşayan ailelerin çocuklarındaki kanser vakalarında da istatiksel anlamda ciddi artışlar var. rusya'yu ukrayna'yı geçtim, karadeniz bölgesinde o dönemden bu döneme kanserle alakalı rakamlarda nasıl bir değişim var; bunu sorgulayan oldu mu gerçekten merak ediyorum.

    kısacası uçak kazası ile nükleer santral kazasını aynı cümle içerisinde karşılaştırma amaçlı kullanmak bana pek mantıklı gelmiyor zira birinde öyle 300-400 kişiden değil bütün bir bölgenin ve hatta kuşağın ocağına incir ağacı dikmekten bahsediyorsun. e olmuyor haliyle...
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap