6 entry daha
  • kendisiyle yaklaşık bir 10-11 sene evvel ilk ve son kez tanıştığım mekanın sahibidir. hatta mekanın kendisidir.

    anadolu yakası'ndaki arkadaşların bitmek bilmeyen reklamına daha fazla dayanamayıp teslim-i silah eyleyerek bir cuma (veya cumartesi) gecesi saat 12 sularında boğaz köprüsü trafiğine girmeye karar verdik. aslında karar verdiğimiz şey köprüden geçerek "karşıya geçmek"ti; ama gecenin o saatindeki trafik, emelimize biraz geç ulaşmamıza ve sabırsızlık katsayımızın 90'lı yıllar enflasyonu gibi yükselmesine sebep oldu.

    ne yiyip içtiğimizden daha önemlisi (çünkü bunlar diger yazılarda kolaylıkla öğrenilebilir) bu adam hakkında türetilmiş ve doğruluğundan emin olamadığımız şehir efsanesi kıvamındaki rivayetlerdi. birkaçını aşağıya yazmayı tarih karşısında kendime vazife bilirim:

    - bu adam sadece geceden sabaha kadar çalışıyor ve hesaplarıma gore ayda en az 5-10 milyar kazanıyormuş.(tl'den altı sıfırın atılmadığı seneler...)

    - biliyor musunuz, buradan kazandığı paralarla oğlunu (bir rivayette çocuğunu) amerika'da okutuyormuş.

    - mit ajanı bu ya (tanıdık geldi değil mi? bizde de başarılı veya sevilmeyen birisiyle alakalı hemen "cia ajanı bu" yaftası hazırdır).

    - adam, civardaki okul ve dersanelerin hepsinin öğretmen kadrosunu biliyormuş (ajanlıktan olsa gerek).

    ............

    ne olursa olsun, işini hakkıyla yapan, mesleğine saygılı birisiydi gördüğüm. şimdilerde hala aynı tezgahta çalıştığını öğrenince üniversite yıllarına gittim bir kez daha. ilginçtir ki, her başarılı girişimcinin bir taklidinin çıktığı piyasada, bu adamın taklidinin olmaması, varsa bile aslı kadar meşhur olamaması, ilginç bir sosyolojik hikayedir.

    hayatımdan giden iki-üç saate yanmadığım bir eser yapmıştı/yapıyor kendisi. şiddetle tavsiye edilir.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap