51 entry daha
  • emma'ya aşık olarak çıktığım film. lea seydoux nasıl bir oyuncu? nasıl büründü bu role anlayabilmiş değilim. filmden çıkıp da bir google taraması yapınca, birkaç röportajını izleyince nasıl bu kadar iyi kandırabildi diye üzüldüm kendime. sanki emma'yı önceden tanıyormuşum da lea seydoux ona benzeyen başka bir kadınmış gibi. kendi yüzünde, kendi mimiklerinde kendi canlandırdığı karakterin izlerini yakalayıp mutlu oluyorum şu sıralar. "aha emma gibi baktı!"

    filmin en güçlü yanı aktrisleri. söylediklerine göre yönetmen serbest bırakmış ve sadece sahneyi oynayın demiş, text yok. kesinlikle kariyerlerinin en iyi performansı bu film olarak kalacak.

    kadın ruhsal olarak daha girintili çıkıntılı yontulmuş, tıpkı fiziği gibi. kadın hep daha derin, anlaşılmayan, karmaşık olan. iki kadının ilişkisi? aşık olması? doğru kelimeyi bulamıyorum. galiba emma'nın saçının rengi anlatıyor bana verdiği hissi. bulutlar, gökyüzü, okyanus. ufku geniş, kadın ve erkeğin oluşturduğu paylaşımdan daha özgür, daha hafif.
333 entry daha
hesabın var mı? giriş yap