177 entry daha
  • çöp.

    bir saat önce htc desire 500 telefonumdan alışveriş yapmaya çalıştım. önce app store'da aradım, app yok. siteye girdim, responsive değil, mobil site yok. garabet modallar, divler içerisinde bir şekilde giriş yaptım ve funnel'da ilerlemeye başladım.

    ilk patlama adres kısmındaydı. telefon numarası için koydukları masking android chrome'da çalışmadı. rakam giremedim. zorunlu alan olduğundan ilerleyemedim de kaldı öyle. telefon değiştirdim iphone 5s'e geçtim.

    iphone'da da aynı biçimsiz tasarımda ilerliyorum. ios 7'nin mal dropdown'ları item'i seçmenize izin vermiyor ya, scroll edip seçeneğe gelip kalıyorsun, boşluğa tıklayınca da kapanmıyor illa başka bir form elementine geçmen lazım. hadi bu safari'nin mallığı, ama sen hiç test ettirmedin mi bunu be adam? bi workaround bulunurdu. neyse geçtim bunu da yazdım adresimi. geldik ödemeye.

    ödeme kısmında kredi kartı numarasını 4 alana bölmüşler. 1234 olan ilk hanelerimi 1233 diye yazdım. boku yedik, çünkü buradaki javascript backspace yapmanıza izin vermiyor safari'de. uğraştım durdum olmadı, sonunda refresh yaptım, yeniden girdim. kredi kartının bin hanelerini yazdıktan sonra sayfa karardı, geldi dönen bir şey. naptım lan ben diye debelenirken baktım ki kredi kartına taksit seçeneklerini getirmiş ekrana. ulan mal, 8 hane daha yazıcam ben oraya, o süreç içerisinde getirsene onları. hemen getirdin de tıklayabildim sanki. 15 senelik internetçiyim, valla billa korktum formdakiler silinecek diye, uğraşıcam diye.

    3d seçmemiştim ama ödemeyi onayla diyince modal geldi diye hatırlıyorum. zorla 3d getirecek sandım, ama başarılı metni geldi.

    tl;dr. 50 milyon doların var, iş ilanlarından agile'den, scrum'dan geçilmiyor ama 1 tane adam gibi product manager'in yok. yazıklar olsun. zaten omurgasız bir marketing atılımın var boş yere, bari ürünün sağlam olsun ama yok. bence en ucuzu bulup getiricem derken hem sen az kazanacaksın, hem merchant'ın az kazanacak beraber yok olup gideceksin. ayrıca şahenk'e de bir çift lafım var, "yapma annem, yapma balım. ya gönder n11'in başına musallat ettiğin kankanı da insanlar adam gibi iş çıkarsın ya da anahtarı ver korelilere biraz kök salsınlar ekosistemde."
3709 entry daha
hesabın var mı? giriş yap