343 entry daha
  • ilk süper kahraman ve bunun en doğal getirisi olarak en güçlü süper kahramandır.

    bir kurtarıcı ihtiyacının ve üstün insan arayışının sonucu olarak yaratılmıştır bu sebeple ilk süper kahraman bir örümceğin özelliklerini taşıyan dövüşürken bir yandan da rakipleriyle dalga geçmeyi ihmal etmeyen zeki ama toy biri olamazdı ya da eşsiz dedektiflik yetenekleri ve zekasıyla alet edevat kullanımı birleştirmiş aşırı ciddi normal bir insan da olamazdı, o kişi üstün insan olmalıydı.

    her ne kadar bazı güçleri sonradan eklense ve zamanla daha güçlü bir hal alsa bile toplu bilince yöneltilecek süper insan nasıl olur sorusuna verilecek ilk cevaplar onun güçleridir.

    gücünün kaynağı da tüm yaşamın kaynağı olan güneştir, insanların binlerce yıl boyunca taptığı güneş.

    karakter yaratılırken temel alınan insanın kendisi ve insanın binlerce yıldır arzuladığı hayalleridir insan yeteneklerinin arttırılmış versiyonudur bunlar; süper görsün (zoom yapabilsin kilometrelerce ötesini de görsün mikroskobik boyutta olanları da görsün), duvarların arkasını görsün, süper duysun, süper güçlü olsun, süper dayanıklı olsun, yaralanmasın, süper hızlı olsun, süper zeki olsun ve insanın binlerce yıllık özlemi uçmak bunun yanına hayal gücü de katılmış ve ilk akla gelen özellikler eklenmiş gözünden ışın saçabilsin, nefesi de dondursun.

    her insanın olduğu gibi ona da bir zayıf nokta verdi yaratıcıları ama bu normal insanlarda olduğu gibi mental yani içeriden gelen bir zayıflık olmadı dışarıdan geldi yani kendi halinde olduğunda eksiksiz oldu superman.

    daha sonra bir çok varyasyonu denendi onun güçlerinin bir veya ikisi kullanılarak yeni kahramanlar yaratıldı üstüne bunlar yetmedi hayvanların özellikleri karakterlere aktarıldı o da yetmedi hayal gücünün tüm getirilerinden yararlanıldı yüzlerce karakter yaratıldı ama sıfır noktası hep o oldu.

    tüm güçlerinin dışında superman’i asıl güçlü kılan dürüstlüğü, iyi olması, sarsılmaz iradesi, sürekli doğrudan yana olması, adaleti savunması zaten onu bir kurtarıcı ve umudun sembolü haline getirenler bunlar.

    fiziksel özelliklerinin dışında karakter olarak da üstün insandır superman.

    azıcık bile mevki ya da para sahibi olunca eline geçen güçle şımaran değişen insanlara küfreder gibi sahip olduğu aşırı güce rağmen değişmemesi yine iyiliğin sembolü olması onu asıl süper yapan.

    bu sebeplerle diğer süper kahramanların aksine insanlar kendilerini yetersiz, değersiz hissettiler superman karşısında bu sebeple çoğu kişi, bilinç düzeyinde neden olduğunu bilmese bile öğrenilmiş cevaplarla ve diğer insanlar tarafından onaylanmak adına, o çok güçlü bana saçma geliyor diyerek reddetti superman’i bahsettiğim sadece sevmemek, tercih etmemek değil öfke duymak bu karaktere.

    oysa çok güçlü olan sadece o değildi onun kadar güçlü bir çok villain olmasına rağmen ya da captain marvel, martian manhunter, silver surfer, jean grey* vs gibi çok güçlü bir çok kahraman olsa bile hiçbirine bu şekilde yaklaşılmadı çünkü hiçbiri superman gibi insanın zayıflığını yüzüne vurmadı bu sebeplerle diğer karakterlerin hiçbiri ile beraber değerlendirilemiyor yüzlerce süper kahramının içinde farklı bir konumda duruyor superman.

    onu en iyi batman tanımlıyor aslında;

    ''in many ways, clark is the most human of us all. then.. he shoots fire from the skies, and it is difficult not to think of him as a god. and how fortunate we all are that it does not occur to him."

    ''birçok açıdan clark içimizde en insan olanımız. sonra.. göklerden ateş yağdırıyor, onun bir tanrı olduğunu düşünmemek çok zor. ve öyle şanslıyız ki, bu onun aklından geçmiyor.''
192 entry daha
hesabın var mı? giriş yap