666 entry daha
  • psikoloji okumaya niyeti olan bir arkadaşım 2008 yılından 2010 yılına kadar viyana'ya gitmek için elinden gelen her şeyi yaparak nihayet 2 yılda vize sorunlarını çözdü ve bir gün ben iş yerindeyken yanıma gelip aha sonunda gidebileceğim vito! inanabiliyor musun? sonunda hayranı olduğum adamın* mezun olduğu okulda okuma şerefine nail olacağım! hadi gözün aydın türü nidalar eşliğinde yolcu ettik elemanı.

    evden de kalacağı yıl ve yiyeceği makarnaya kadar hesap kitap yaparak para aldı. daha doğrusu ailesi ona verebileceği tüm parayı verip yolladı. yolladı yollamasına da araştırırken atladığı bir konuda başına gelmeyen kalmamış.

    viyana'da devlete ait yurt yokmuş. yurtların tamamı özel, fiyatlar ve şartlar çok güzel ama kalacağınız yıl için haziran ayında rezervasyon yapmanız gerekmekte. arkadaşın da bu durumdan haberi yok. okul açılmadan önce* viyana'ya gidince öylece ortada kalıyor anlayacağınız. aldığı para da mümkün değil otel veya benzeri yerlere yetmeyecek. olur mu olmaz mı derken bu, birkaç gün parklarda yatıp kalkıyor. bildiğiniz sokakta kalıyor yani. sonra bir gün okuldan çıkınca mağazalardan birinde çadır satıldığını görüyor. daha sonra bunun kafasından "ulan gidip gezdiğim, hayvan gibi bahçesi olan schönbrunn sarayına çadır kurayım en iyisi" diye bir fikir geçiyor. neyse gidip çadırı kuruyor falan, birkaç günden sonra gidip bir bakıyor ki çadırın yerinde yeller esiyor. aha kesin çadırı toplayıp attılar. şimdi kaldım mı mal gibi ortada diye söylenirken toplanmış halde, bir ağacın altında bekleyen çadırının üstünde bir not görüyor: "sarayın bahçesinde bu şekilde kalmanız yasak ama kalacak yeriniz yoksa sizi sarayın misafirhanesinde misafir edebiliriz."

    "nasıl sevindim anlatamam" diyordu. düşünsene vito, kralla aynı interneti kullanarak seninle görüşüyorum. arkadaşım yurt sorununu çözene kadar sarayda misafir oldu yani.

    ulan düşünüyorum da böyle bir şey türkiye'de olsaydı, arkadaşım içindeyken çadırı yakarlardı be. polis bir destan yazardı adeta. işte böyle şeyler oldukça türkye'den siktir olmak işten bile değil be sözlük.
22024 entry daha
hesabın var mı? giriş yap