85 entry daha
  • çekileli neredeyse 10 sene olmuş, ama benim pms dönemi filmleri festivali kapsamında yeni izleyebildiğim film. yorumlardan mütevellit daha sayko bir senaryo bekliyordum ama beklediğimden daha yumuşak ve romantik çıktı. halbuki çok daha karanlık bir film olabilirmiş.

    --- spoiler ---

    - alex karakteri o kadar büyük bir psikopat ki, filmin bir yerlerinde sırf buluşamasınlar diye lisa'yı, matt'in onu beklediğini lisa'ya söylemesin diye luke'u öldürebileceğini düşündüm. işte bunlardan birini yapmış olsa o zaman "oha" diyeceğim bir film olurdu. ama o kadar dolabı çeviren bu manyak, filmin sonunda uyuz uyuz ağlayıp "ben de çok seviyordum taaam mııaa o kadar kötü değilim bence :s" demekle yetindi. keşke filmin sonunda ölseydi. tipik bir ara bozucu vasat tipli kıskanç arkadaş, inşallah sonradan kahrından ölmüştür.

    - josh hartnett'ı bu filmden önce hiç beğenmezdim, meğerse 10 yıl önce gayet yenilesi bir herifmiş <3 oyunculuğu da kendisi de pek tatlıydı. diana kruger adlı alman menşeili buzdolabı ablamız bana filmin bazı yerlerinde gayet soğuk geldi, fakat gerçekten peşinden koşulası bir hatundu, hele ki matt'in durmadan "her şey yolunda mı :)" diye soran hafiften zeka özürlü nişanlısı rebecca'nın yanında.

    - alex rolünde rose byrne harikalar yaratmış, luke buna gösteriden hemen sonra kapı aralığından "matt deli karıdan kurtulmuş" gibi bişeyler dediğinde, tarlası yanmış emmi çömmesi eşliğinde kafasını iki yana sallaya sallaya bir ağlayışı var ki az kalsın kendisi için üzülecektim. alex karakterinin nasıl bir psikolojik deli olduğuna, neden sürekli lezbiyen akademisyen gibi giyindiğine, 2 defa gördüğü bir herifi ne sebeple obsesyon haline getirebildiğine biraz daha değinilseymiş iyiymiş. keşke alex aslında matt'e değil, lisa'ya aşık olsaymış filan.

    - sık sık gözümüze sokulan bellucci's restaurant ile esinlenildiği filme (henüz izlemedim) bence bir hoşluk yapıyor, ince. incelik severim.

    - neden istanbul'a düzgün kar yağmıyor amk ve neden kar yağsa bile yaşadığımız tek heyecan camın yanına oturup patinaj çeken arabaları izlemek ;(

    --- spoiler ---

    l'appartement'ı izlemeye aşırı üşeniyorum, allahını seven bana o filmin sonunu söylesin. bye.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap