7 entry daha
  • mesela gün içinde 4-5 saat twitter'a bakmayınca bir takım yeni capsler ve olaylar görüp panikliyoruz ya, onu anlatıyor. "olm anlamam lazım."

    hızlı değişen gündem ve onunla birlikte gelen kullanıcı içeriği, insanların demode içerikler paylaşınca dışlanmaları gibi yan etkileri var.

    bir zamanlar ajansların en güzide "ooooooooold" muhabbeti de bu fomo denilen korkunun bir savunma mekanizması.

    bana kalırsa insanların demode içerikler ile eğlenmesinin bir sakıncası olmamalı. ben halen "sis atma oç" dayım mesela. halen ona gülerim.

    twitter için konuşacaksak bu durum iyice ayyuka çıkmış, iyice ayıp sayılan bir başlık olmuş. günde 24 saat twitter'a baksanız bile `belirli grupların kendi aralarında çevirdikleri muhabbet`ten haberiniz yoksa "old" kalmış oluyorsunuz.

    twitter ile profesyonel bir ilişkim olmadıkça bu kadar çok muhabbeti takip etmeye gönüllü değilim. bu yüzden çok da dışlanmış hissetmiyorum. ama günü gelince o da olacaktır. mesela gezi sürecinde fomo etkisi maksimumdu. hadi orada vatan millet dedik olur. ama devamında?

    yani bir gün girdim twitter'a herkes tuğba ekinci'den bahsediyor. bu fena. azıcık usturuplu furyalar bulmaktan yanayım. dünyadaki hiçbir kesimin hep bir ağızdan tuğba ekinci konuşacak kadar gündem manyağı olmasını istemezdim. kim ister ki? ama oldu. böyle saatlerce tuğba ekinci konuşuldu. felaket.

    neyse, çok da mühim değil aslında.
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap