7 entry daha
  • ne kadar iyi olduğunu bildiğim halde uzun zamandır göz ardı ettiğim klavye üreticisi.
    akustik piyano, elektrikli piyanolar ve hammond tarzı drawbarlı organ seslerini bir arada toplayıp üçünü de sandığımdan daha başarılı şekilde taklit eden firma.

    genellikle tuşeleri iyi ve tonları yumuşak. 7 oktavlı bir modelinde akustik piyano sesine çok yaklaşıyorsunuz. tabii ki en zor olanı bu ancak kurzweil dinlediğim en başarılı dijital piyanolardan biri bu konuda.

    rhodes ve wurlitzer gibi elektrikli piyanoların modellemeleri çok iyi yapılmış ve yine aynı piyano tuşesine yakın tuşları sayesinde karakteristik bir elektrikli piyano tonu oluyor (tabii ki gerçek rhodes gibi değil ancak profesyonel kayıtlarda bile kullanılabilecek derecede iyi bir tınıya sahip)

    en çekici gelen özelliklerinden biri de pek çok stage piyano modelinde organ tonlarında drawbarları ayarlayarak tonu değiştirebiliyorsunuz ve karakteristik bir hammond tonu elde etmenizi sağlıyor (bu pek çok klavyede arayıp bulamadığım bir özellik, casio'nun birkaç modelinde ve roland vk-8 gibi organ modellemeleri dışında bulamamıştım)

    ata akdağ, özgür ulusoy gibi sevdiğim klavyecilerin kullandığı bir marka olan kurzweil çok çekici geliyor ancak hala fender rhodes aklımı çeliyor.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap