134 entry daha
  • son zamanlarda iyice soyutladım kendimi sosyal hayattan. "fun facts" diye adlandırılan, ufak metinlere merak saldım. ee hulk filmlerini de peşi sıra izlemem bu döneme denk gelince -mark ruffalo rulezz- hulk bey amcamız daha da güzel görünmeye başladı gözüme. birkaç ufak bilgi, dip not falan da fişmekan yumurtalayacağım:

    1962'de çizgi roman efsanesi stan lee hazretleri, hulk'u yaratırken mr. hyde*
    ve frankenstein canavarı'nı bir deney tüpünde çaprazlamayı düşünerek işe koyulmuş.

    pokemonlarda iki türe sahip olanlar, diğer türün zaaflarına karşı dirençliyse, onları ekarte ederler; o misal frankenstein canavarının zayıf yanı olan ateşi, mr. hyde bastırıp da fiziksel gücünü kendine ekleyince, ortaya tillahlık bir yaratığın çıkmasına ön ayak olmuş.
    --
    bu abimiz, sakin halde iken yüz ton kaldırabiliyormuş; ancak gücünün sınırı olmadığından bu oranı biraz arttırabilir. kayıtlara göre yüz elli milyar tonu göğüslemişliği var, düzenli spor önemli tabii.
    --
    olağanüstü sıcaklığa ve soğuğa dayanabilir. kurşun, bomba, ateş, süper yumruk vs. üzerinde etkisiz; bu da yetmiyormuş gibi, marvel evreninin de en hızlı iyileşme özelliklerinden birine sahip haspam. başkalarına anında cartayı çektirecek yaraları, bir dakikada kabuk bağlayabiliyor.
    --
    hayalet, ruh vb. süpürütüyel şeyleri görme yetisine de sahip. gözündeki perde kalkmış, peygamber gibi adam maşallah.

    bir de kafa gittiği vakit, daima içgüdüsel olarak new mexico'daki gama bombası patlatma tesislerinde buluyormuş kendini ki burası da zaten bruce banner'ın hulk'a dönüştüğü yer.

    zihin kontrolüne karşı da dayanıklı; içeride bir şeyler kalmadığındandır sanırım.
    --
    bilinen üç formu var:

    yeşil hulk ki hepimizin bildiği, klasik hulk. sinirlendiğinde dönüşen ve bruce banner'ken deha olan.
    gri hulk; joe fixit diye de bilinen, orijinal hulk. geceleri hulk, gündüzleri insan, normal zekalı birey.
    ve merged hulk diye de bilinen "profesör hulk". bu ise hem dahi, hem hulk. evlerden uzak.
    --
    su altında nefes alabiliyor. tek zıplayışta sekiz-on km yol kat ediyor. el çırpışı ile böyle acayip acayip vuyn voğon diye çınlayan dalgalar yollayabiliyor.
    --
    78-82 yılları arasında yayınlanan televizyon dizisinde, yapımcılar ismini david olarak değiştirmiştir. nedeni ise, bruce'un kulağa fazla homoseksüel gelmesiymiş.
    --
    wolverine paşamız, ilk defa bir hulk sayısında ortaya çıkmıştır. ona ilk el veren hulk'tur ve ondan sonra da almış yürümüştür.
    --
    89 yılında yayınlanan "the trial of the incredible hulk" adlı televizyon filminde, iki suçlunun bir kadına saldırdığına tanık olan banner, hulk'a dönüşmüş, ortalığın içine de etmiştir affedersiniz. tekrar insana dönüştüğü vakit de suç üzerine kalmış, tutuklanmıştır. duruşmasında ise savunmasını matt murdock, yani daredevil yapmıştır.
    --
    dünyanın en büyük geyiklerinden birisi olan "hulk mu döver, superman mi?" sorusu, esasında çoktan cevaplanmıştır. kayda değer olarak iki defa bir araya gelmişlerdir:

    81'de yayınlanan "superman and spider-man" sayısında; hulk, abaaavvlık bir kızgınlık derecesine gelmiş de olsa, superman kolay bir galibiyet almıştır.

    96'da, yine bir "marvel vs dc" crossover'ı "the showdow of the century"de superman, hulk'un ağzına ağzına vurmuş ve etkisiz hale getirmiştir.
    --
    kankalığını örümcek adam, dövüş partnerliğini ise the thing yapmaktadır. gücü hep göz ardı edilse de, the thing'in yumruğu ile hulk'u bayıltmışlığı bile vardır. tabii ki hulk'tan daha güçsüzdür, maksimum limitini bilir, hulk'un gücü ise limitsizdir.

    hatta bu iki dev, laboratuvar ortamında, tamamen eşit koşullarda bilek güreşi yapmış; ancak yenişememişlerdir. hulk sinirlendikçe güçlenirken; the thing başkalarına zarar verme olasılığı arttıkça güçsüzleşmektedir. bu yüzden gözlerden uzak yerlerde buluşur bu iki aşık.

    http://zak-site.com/…/hulk_annual_18_armwrestle.jpg
    --
    ve son olarak -bunu kimse bilmez- ama... hulk smash.
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap