70 entry daha
  • ayrıntı yayınları'nın "ağır" kitaplar serisinden çıkmış bir kitap bu. üçleme şeklinde sanırım ve bu ilk kitap. kitap gerçekten de ağır. yani belki de siyasi bilimlerle ilgili bölümlerde ders kitabı olarak okutuluyordur, öyle teorik bir kitap. uzun zamandır bir kitabı anlayabilmek için bu kadar uğraşmamıştım. marx, weber, foucault, spinoza gibi önemli bilginlerin kitabın konusuyla ilgili görüşlerini epey sindirmiş olmak gerek rahatça okuyabilmek için. çevirmen bayağı uğraşmış; okunabilirliği bu kadar maksimumda tutulabilirdi böyle bir kitabın.

    kitabın konusu işte klasik marksizm konularından farklı değil. artık bir emperyal ağ var, tröstlerden tutun da büyük devletlerin tahakkümüne kadar geniş bir egemenlik alanı içindeyiz ve buranın dışarısı bile kalmadı. içeriden çökertmemiz gerek. yerel komünist söylemlerle bu "empire" ile baş edemeyiz. çözüm önerileri marx'ınkilerden çok da farklı değil. dolayısıyla yine marx gibi tam olarak bir yol haritası çıkaramıyor yazarlar. üç vakte kadar işte qanqi, deyip geçiyorlar. çözüm önerileri haricindeki gelişme bölümleri bilgi yükü açısından epey şey vaadediyor, okunabilir; ama öyle basit bir kitap değil. bayağı emek istiyormuş. 30 lira verdim, bitirmezsem içimde kalır, gazıyla gelebildim sonuna kadar ben de.

    ha bana sorarsanız bunu okuyacağınıza mülkiyet nedir'i okuyun, sosyalizm, komünizm falan uğraşmadan direkt "anarşizmin inşası"na yönelirsiniz, kafanız rahat olur.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap