101 entry daha
  • aşağı yukarı 3 yıldır kullandığım motosikletin markası.
    baştan söyliyim öyle harley davidson sevdalısı bir adam değilim. 2-3 modelini güvel estetik bulurum ki onlardan birine sahibim geri kalanına dair içimde heves bile yok.

    şimdi hacı, dandikmiş, kötüymüş, özenti işiymiş, cahillikmiş falan sen bunların hepsini sittir et.
    şöyle bir olayı var ki çok acaip. herkes sana saygı gösteriyor.
    kuyruklu yalan tabi
    seni sallayan yok, herkes motoruna saygı gösteriyor. iyi reklam mı yapıyor, motor hakkında bilgisi olmayanların tek bildiği marka olmasından mıdır hiç bir fikrim yok. inanılmaz prim yapıyor.

    motor kullananlar ne dediğimi daha iyi anlıycak
    trafikte araçlar sana (daha doğrusu motoruna) yol veriyor.

    bak çok acaip bir şey bu. bende iki motor var. harley le trafiğe çıkınca her gün üstüne kırıp seni öldürmeye çalışan binlerce araç, bu sefer sana yol veriyor. kornayla selamlıyor.

    güzel bir şey mi? aslında değil. henüz arabaların üzerime kırmasını tabi ki istiycek kadar manyak değilim. fakat araçların diğer bütün motorlara her türlü pisliği yapıp, "aa bu halley laa" diyip yol vermeleri acıklı aslında.

    bununla kalıyor mu? tabiki hayır. kaç trafik cezası yazılmadı bilmiyorum. kaç park edilmez yere "aa bu halleymiş buyur gel abi" diye park etme izni aldım bilmiyorum.

    ye kürküm ye nin en güzel örneğidir harley davidson (en azından türkiye'de böyle)

    gelelim diğer konulara

    çok bağırdığı kısmı kullanıcı insiyatifindedir esasen. açık egzoz takarsan inletir ortalığı (esasen kimi zaman sürücünün hayatını kurtaran bir durumdur) fakat ben sevmem, sürücünün de kulaklarına zarar sonuçta. esasen motorunun sesine hastayım hatta özellikle enjeksiyonlu olanlara (evet tuhafım).

    motor demişken, farklı farklı motorları vardır elbet. yıllardır hiç elden geçmemiş motoru da vardır her modele koyarlar, yeni teknoloji denemeleri yaptıkları motorlar da vardır. sorunlusu da var sorunsuzu da. haliyle "anaa bunun şekli ne güzel" diyip atladığınız bir modeli ilerde başınızı ağrıtabilir. bu konuda internette güzel kaynaklar var ama mümkün olduğunca tarafsız bir bakışla yazanları okumanızı öneririm.

    eski ya da klasik olmuş motorları geçerseniz, konforsuz ya da titreşim manyağı motorlar değildir aslında. titreşim evet var ama o kadar titreşimi zaten harley kullanıcıları ister ve sever. bindi bineceğiniz en konforlu motorlar da değildir, hatta kimi ilginçler daha rahatsız hale getirmek için uğraşırlar, onlara göre motor biraz rahatsız edici olmalıdır. tabi aynı fikirde olmayanlar için de tonla sizi rahatlatacak ürünler (hatta bolca yan sanayi de var bu ürünlerin içinde) mevcuttur.

    fakat türkiye'de biraz zengin işidir. evet kesinlikle ucuza harley bulmanız mümkün fakat işin içine vergisi ve orjinal sarf malzemelerinin (fren balatası, hava filtresi, yağ filtresi vs.) pahası girince işler can sıkıyor, hele ki "harley sahibi zengindir" mantığı güden servisler (orjinal servisiyle hiç muhattap olmadım zira istanbulda yaşamıyorum) bakım masraflarını ittirmeye ya da işçilik için saçmalamaya başlayınca (tabi kimi basit işleri kendiniz yapamıyorsanız) türkiye de harley sahibi olmanın her yiğidin harcı olmadığını görürsünüz.

    çok dandik, titreşimli, kullanımı kötü falan diyenlere bakmayın. aynı şekilde dünyanın en güzel motoru, efsane olmayı hak ediyor diyenlere de bakmayın. kendiniz sürmeniz lazım (acemilere uygun da değildir). değişik bir histir v2 sürmek, bulutların üzerinde gidiyormuşunuz hissi de verebilir cehennem ızdırabı da, anca kendiniz tecrube edeceksiniz, başkasının lafıyla olmaz bu.
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap