73 entry daha
  • --- verilebilecek en büyük spoilerlar ---

    1000'in üzerinde sayfası olan bi kitaptan insan bir sürü önemli bilgi(spoiler) bekliyor ama zorlasam en fazla 6-7 tane yazabilirim sanırım. bi sıralayayım aklımda kalanlardan. unuttuğum olursa mesaj atabilirsiniz.

    1- aegon targaryen'ın ortaya çıkması. kendisi rhaegar targaryen'ın oğlu yani daenarys targaryen'ın hak iddia ettiği tahtin gerçek varisi. veraset sistemine göre oğul kız kardeşten önce geliyor.

    başta halasının yanına giden aegon tyrion'ın gaza getirmesi sonucu paralı askerler kiralayarak kral topraklarına gitmeye ve ejderha kayasını almaya çalışıyor. bi süre sonra kendisini yıllardır saklayan jon connington'a artistlik yaparak orduyu yönetmek istediğini falan söylüyor. akıbeti ne olacak grrm bilir tabi.

    2- brandon stark aka. bran'in sürekli rüyalarında gördüğü üç gözlü kargayı bulması. kitabın en vaat dolu repliklerinden biri de orda geçiyor.

    "bran: beni tekrardan yürütebilir misin?
    karga: hayır ama sana uçmayı öğretebilirim"

    bran'in warg olduğunu hepimiz biliyoruz ama uçmak derken kastettiği hayvan çok önemli. herhangi bir uçan hayvan da olabilir, ejderha da olabilir. kitapta ejderha tahminini destekleyen bi bölüm var mıydı hatırlamıyorum ama şu linkteki trailerın ilk saniyelerinde görülen ejderha gölgesini bran kuzeyde bi büvet ağacına dokunduğunda görüyordu. belki de sadece bi şeyleri görme yeteneğinden dolayıdır ama inşallah değildir çünkü ileride de bahsedicem daenarys ejderhaları kontrol etmekte baya zorlanıyor. bu ikilinin yolu nasıl kesişecek ona dair de hiçbir fikrim yok. yine grrm'in keyfini bekleyeceğiz.

    3- jon snow'un öldürülmesi/bıçaklanması. lord kumandan seçildikten sonra sur için çok fazla radikal karar alması bu olayı tetikledi büyük ihtimalle. çünkü binlerce yabanılı hatta devleri surun içine aldı.

    4-tyrion lannister'ın babasını öldürüp lord varystarafından kral topraklarından kaçırıldıktan sonra yargıç illyrio aracılığıyla daenarys'in yanına yollanmak istenmesi. istenmesi diyorum çünkü seriyi uzatmak için mi bilmiyorum ama adamın başına bin tane iş geldi. önce yukarda bahsettiğim aegon targaryen'le birlikte aynı gemideydi. daha sonra jorah mormonttarafından kaçırılıp daenarys'e götürülmek istendi fakat o zaman da köle tacirleri tarafından kaçırılıp köle yapıldı. en son meeren önünde kuşatma kampları kuran köle tacirlerinden birinin elindeyken "lannisterlar her zaman borcunu öder " numarası çekerek paralı asker kampına yazdırdı kendini. devamında ne yapacak grrm bilir.

    5-brienne'in dörüdüncü kitaptaki son bölümü catelyn stark'la karşılaşmasından sonra bitiyordu. kitaptaki yegane jaime lannister bölümünde tekrardan ortaya çıkıp seni götürmem lazım diyerek jaime'yi alıp gidiyor. çok çok büyük ihtimalle catelyn stark'a teslim edilecek jaime lannister.

    6-kevan lannister'ın ölümü. kral topraklarını anlatan bi kaç bölüm vardı ama yine de emin olamadım bi şeyler kaçırdım mı diye. hangi amaçla öldürüldüğünü anlayamadım. lord varsy öldürtüyor bu arada kevan'ı bi de yanında bonus olarak üstat pycelle'i.

    7-sur'a gidip yabanıl saldırısını savuşturanstannis baratheon'un kışyarı'nı almaya çalışırken ölmesi. jon snow'un durumundaki gibi bence bu da çok muammalı bir ölüm çünkü ramsay bolton jon'a yolladığı mektupta stannis'in karısını çaldığını ve sur'a gönderdiğini o yüzden de stannis'i öldürdüğünü ve sur'a saldıracağını yazıyor. ama asha greyjoy'un son bölümünde demir banka'dan gelen elçi kışyarı'ndan kaçan theon greyjoy'u ve yanında bir kızı stannis'in kampına getiriyor. yani kız kamptayken kampı katledip ona rağmen jon'a saldırması baya mantıksız geldi bana.

    ekstra: daernarys'in en büyük ejderhası drogo tarafından kaçırılması. detayları anlatıp uzatmak istemiyorum çünkü çok da bi önemi yok gibi.

    aklımda 7 tane önemli olay kalmış. bran, aegon, tyrion maddeleri targaryen hanedanlığının geleceğini etkileyecek şeyler olabilir. diğer ikisi şüpheli iki ölüm. anlamlandıramadığım bir ölüm ve adam kaçırma(?)

    bin küsur sayfada bu kadar az yol alabilmesi gerçekten büyük hayal kırıklığı oldu benim için.
    daenarys hiç bir şey yapmadı. meeren de meeren diye ağlayıp durdu. tyrion bi şeyler yapmaya niyetli ama yapamıyor gelişen olaylar yüzünden.
    jon snow sur'dakilere asıl düşmanın yabanıllar değil akyürüyenler olduğunu anlatamadan bıçaklandı

    yeni eklenen karakterin çok fazla yol almamasını anlarım (bkz: aegon) ama nerdeyse tam anlamıyla tanıdığımız karakterlerin kaderin cilveleri yüzünden (bkz: tyrion) ya da ergence davranışları yüzünden (bkz: daenarys) hiçbir ilerleme kaydetmemesi canımı sıktı.
    --- son ---
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap