1168 entry daha
  • son bölümü inanılmaz derecede çok malzemeye sahip olan dizidir. hatırladığım kadarıyla yazayım:

    --- spoiler ---

    kartal'ın arabasını satın alma çalışmalarında geçen muhabbetler, arabanın hayko cepkin'e benzetilmesi.

    çıraklar okuldayken matematik hocasının bir soru soruşu, bu soruya kıvırcık saçlı çırağın parmak kaldırması. çok basit bir soryu 15 dakika uğraşarak fizik formülleri falan çıkaran çırağa hocanın ''oğlum bilgisayar oyununda her tuşa basar gibi bütün bildiklerini yazmışsın buraya'' demesi. tam o sırada edebiyat hocasının dersi bölmesi, kıvırcık saçlı çırağın yaptığı ödevin rezaletinden bahsetmesi ve onun dersten kalacağını söylemesi.

    tuvaleti tamir için girdikleri eve aniden giren koca, 'söyleyin bana, karım denecek o kahpe eve erkek mi attı' diyerek giriş yapar. metin kokuyu alır, bu olaydan sonra da koca köpek muhabbeti yapar metin'e. metin koklaya kolaya yatağa gider, iki farklı kadın kokusu aldığını söyler. aldatılmadığını anlatan koca içini dökmeye başlar, şimdiki karısı, eski eşinin ablasıdır. ali özele girmek istemez, bunun üzerine metin: ''anlat sen ya, 900'lü hatlardaki gibi. erkek anlatıyor ama olsun, bedava. arada oooh, aaah diye sesler çıkarmadığın müddetçe ben dinlerim, sen anlat'' der ve muhabbeti dinler.

    oğuzhan'ın eczaneyi erkenden açıp nöbetçi eczane gibi satış yapması. bunu akıl edemediği için de eda'ya atarlanması. sonrasında oğuzhan'ın insanları kucağa alarak tartma muhabbeti ve kiloyu doğru bilmesi. eda'yı kucağına aldığı sırada metin'in gelmesi. sayarak dayak atmak. oğuzhan'ın tek 'süper gücü'nün bok yoluna gitmesi.

    dişlere 60 tane kürdan sokma muhabbeti.

    hilmi'nin geç kalması, kahvehaneden tam çıkacakken çıkışta toplanmalar. yolu açma çabaları.

    ambulans içerisindeki muhabbetler. ambulansı çeviren bir diğer ambulans. diğer ambulansın içinden ıkan hamiyet teyze. hastahanelerde gün yapma muhabbeti.

    yiğit'in otoparkta değnekçilik yapması, o sırada işin kontrolünü kaybedip piskopata bağlayarak müşteriden daha fazla para alması. bu sırada olaya giren otopark sahibi yiğit'e kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini söyleyince yiğit'in adamı annesine benzetmesi ve buradan yürüyen muhabbet.

    yozgart'lı adam muhabbeti, adamın istanbul'u beğenmemesi.

    mafya'nın banka soyuşu. aralarından 1 kişiye yol verirken karanfili ve çorapları istemeleri. bu srada ayrılan kişinin herkese öpücükler atıp moon walk yaparak ayrılması. mafya üyesi uzun elemanın 'öpücüklü gecelerden' bahsetmesi. bu sırada giren 'fındığını yerken birden şok olan sincaplı' video. şişmanca olan mafya üyesinin bodyguard'ı oyalamak için yanına gitmesi. derken bodyguard'ın da bankayı soymak için orada bulunduğunu anlaması.

    şerif abinin saçlarını bizimkilerin musluk malzemesi olarak kullanması. şerif abinin tanıdıklarına iyilik yaptığını sandıkları an, şerif abinin kıbleyi ters yönde gösterdiğinş ve toplu günah işlediklerini anlamaları.

    metin'in eda'yı yemeğe çıkartma muhabbeti. 'ağzın kokuyor, pis. seni yemeğe götüreyim mi?' arabayla yemeğe giderken önlerinin kesilmesi. haydar-i geceler sopasıyla inen metin'i karşılayan 4 serseri. bu sırada giren komikli video. metin'in geri vites çalışmaları. 'kız arkadaşım var abi' dediği anda adamların inanması, 'bu numarayı herkes yapıyor demesi'. tam o sıra gelen flashbackler:
    - ali, feyza'yı kız arkadaşım olarak,
    - sezai hamiyet ve 3 arkadaşını kız arkadaşım olarak,
    - petrol ofisinde çalışan deniz'in de 'kartal'ı kız arkadaş olarak gösterme çabası. adamların 'bıyıklı bu' demesine karşın deniz'in 'utandırmayın abi' diyerek geyiğe devam etmesi, kartal'ın da arkadan destek verişi.

    mafya elemanları bankayı soyarken liderin bankacı kız ile atışmaları. sonunda bankacı kızın numara alıp da gelmesi gerektiğini söylemesi. bu esnada uzun eleman banka müdürü ile muhabbet eder, onun da bankayı soymak istediğini anlar.

    metin eda ile yemeğe çıkmıştır, metin 1 ekmek arası patates kızartması söyler. eda bana da koktu deyince boğazında kalır metin'in. eda metin'in arkasına geçer ve metin'in boğazında kalanları çıkarmaya çalışır. bu seks yapıyorlarmışçasına olan pozisyondan sonra cüneyt arkın'ın bir filminden buna benzer bir pozisyonda, bir kızı kurtarmaya çalıştığı komikli video gelir. metin'in boğazından neredeyse çeyrek ekmek çıkar. sonrasında eda nazar değdirdiğini söyleyerek babaannesinden örnek verir. 103 yaşında ölen babaannesinin değdirdiği nazar örnekleri 4 uçak düşürme, 7 yuva yıkma, hava hakkında 2 kez güzel dedikten sonra felaketlrin olması vb. bu örneklerden sonra metin güzel sözler dizer, sonradan kameraya bakarak: ''hayata döner dönmez kıza yürüyorum. ne yapayım, benim de yapım bu!'' der.

    ali şükriye'yi görmeye gider. restoran'da şükriye'yi bir başkasına benzetir ve sizinle konuşabilir miyim güzel bayan gibisinden sözler söyler:
    kadın: 26 yaşındayım, daha çok gencim, bence daha iyisini bulabilirim.
    ali: sizi birine benzettim.
    kadın: reddedilen erkek öyle der zaten.
    ali: neyse ben iç çamaşır mağazasına (şükriye'ye) gideyim.
    kadın. aa, sapık.

    ali iç çamaşır mağazasına gidince ali'ye yazan kız musallat olur. kadın iç çamaşırlarımı göstereyim, gel hadi gel diyerek ali'yi kaçırır.

    bankada her şey birbirine girmiştir, neredeyse bankadaki tüm insanlar bankayı soymak ister. o sıra hilmi parasını çekmeye gelmiştir.
    bankacı kız: şimdi kimler soymak istiyor bankayı, el kaldırsın! (hilmi de el kaldırır)
    mafya lideri: abi senin ne ihtiyacın var?
    hilmi: benim bir ihtiyacım yok, paramın çok küçük bir kısmını çekecektim, bankacı kız ''bu bizim için bir soygun olur'' ifadesini kullandı. ben sadece paramı çekicem. hani ayakkabını bağlamak için cüzdanı birisine verirsin ya, benim çekeceğim para da o.

    hilmi daha sonra ilk eşi ile buluşur. ilk eşinin arkasında orkestrası (3 kişilik) saklanmıştır. onlara kızar.
    hilmi: siz niye ben gel demeden geldiniz.
    orkestra şefi: abi biz şu karşıdaki kişi zannettik yengeyi.
    hilmi: oğlum ben size resim vermedim ki!
    orkestra şefi: sen bize telefonda tarif ettin, biz de robot resmini çizdik (çıplak). al bak abi sence de benzemiyor mu?
    hilmi: hmm, hakikatten andırıyor.
    hilmi'nin eski eşi: bir işi de düzgün yap be! neden fotoğrafı mı vermedin?
    hilmi: ben niye vereyim senin fotoğrafını. baksana adamlar çıplak çizmişler. kim bilir fotoğrafnı versem ne yaparlardı. gidin ulan, istemiyorum sizi, gidin!
    (orkestra az ötede çalar şarkıyı)
    hilmi: size para vermeyeceğim!
    (orkestra cenaze maaşı çalar)
    hilmi: bir de duygu sömürüsü yapıyorlar, yürüyün gidin ulan!
    bundan sonrasında hilmi'nin, eski eşinin evinin etrafında işeyerek 'yerini belirtmeye' çalıştığını, bunun sonucunda da çınarın yıkıldığını, bahçede otun bitmediğini ve köpeğin dışarı çıkamadığını öğreniriz. aynı zamanda hilmi, eski eşinin tüm arkadaşlarna da yazmıştır, hiç biri pas vermemiştir. sonrasında hilmi, eski eşine ev hediyesi verir:
    eski eş: evlilik yıldönümünü bile hatırlamazdın, bu bir elişme.
    hilmi: küçük bir ev hediyesi alayım dedim sana.
    eski eş: bu ne? para mı hediye ettin.
    hilmi: evet, evini tam göremedim, ne eksik bilmiyordum. ben de 1 kilo para sardım. ne yapsaydım, 1 kilo şöbiyet mi getirseydim?
    eski eş: allah belanı versin hilmi!

    eda ile metin bankta denize karşı otururlar. tam metin açılacakken emrah koşarak gelir. montunu açar, ''eda seni seviyorum'' yazılıdır. göçmen kuşları eda için eğittiğini söyler, bir ıslık çalar: kuşlar kalp gibi şekil oluştururlar, bu kalp atıyormuş gibi görünür. 2.ıslıkta da kendi resmini oluşturur kuşlar. bu sırada da emrah ''eda'nın şeklini yapacaktım ama kız reddederse diye düşündüm, sonra çabam boşa gitmesin diye kendi resmimi yaptırttım'' der. bir ton güzel laf, sivas vurgusu, aşık veysel, pir sultan abdal, sivas kongresi, cumhuriyet vurgusu ve sonunda kuşların atatürk'ün portresini oluşturması. emrah'ın metin'e dönerek vurucu darbeyi şimdi yapıcam dedikten sonra ''ciğer yetmezliği varmış bende, az bir ömrüm kalmış dedi doktor'' deyip ciğer filmini göstermesi. filmde, kalbin bulunduğu yerin üzerinde eda yazması ve emrah'ın ''kalbim senin için atıyor'' deyişi. bunun üzerine sivas yöresinden gelen bir türkü, arkada halay çeken sivaslılar. bu ana kadar sinirden mora dönen metin, ve metin'in araya girme çabaları. eda'nın bunlara rağmen ''biz senle denedik emrah, olmuyor'' demesi üzerine güzel sözlere devam eden emrah'ın birden yüzük çıkarması ve eda'nın hipnotize oluşu. ''ben bir düşüneyim'' diyen eda'ya emrah'ın ''fazla düşünme aklını oynatırsın'' deyişi.
    bu olaylardan sonra eda gider, metin ile emrah yapa yalnız kalır. pes mi fifa mı sorusu ve street fighter animasyonu ile kavga edişleri güzeldir.

    ali de şükriye'nin yanına gider, şükriye anketörlük yapıyordur. önceden biri dansözlük yapıyormuş gibi para sıkıştırır şükriye'ye, biri de onu teselli eder. şükriye soru soracak kimseyi bulamazken ali gelir. ali motoru tamamlamak üzere olduklarını ve motora şükriye ismini koyacağını söyler. suyla çalışan ülkenin dünyaca ünlü motorunun isminin şükriye olması üzerine triplenir, ananın ismin koy der. ali ana bacı yapmayalım diyerek olayı kapatır. sonrasında şükriye anket sorularını sorar, sorular boşanmış ve aldatılan bir kadının yaşadığı zorluklarla ilgilidir. ali bu soruların 5'ini cevaplar, sonrasında götüm götüm kaçar. anlarız ki, aslında anket oyuncaklarla ilgiliymiş, şükriye ali'ye sorduğu soruları kendisi uydurmuştur.

    sonu ise acıklıydı gençler, yazmak istemiyorum.

    --- spoiler ---
2932 entry daha
hesabın var mı? giriş yap