10 entry daha
  • hala "hükümete karşı olmakla devlete karşı olmak arasındaki fark"tan, "çocuk katili, askere kurşun sıkan teröristler"den dem vuranlar var.

    yıllardır devletin uyuşturduğu beyniniz anlamayacak yine belki ama, kafanıza vura vura çalıştırmayı deneyeceğiz o beyni.

    bak gerzek kardeşim: sen gezi'ye katıldın di mi? katıldın. eğer mal gibi gidip geldiysen entry'nin gerisini okumana gerek yok, senden zaten bir halt olmaz. ama gidip de bir şeyleri gördüysen, o embesillştirilmiş beynini bir parça zorla düşünebilmek için.

    ne gördün sen gezi'de? devletin, elindeki imkanları ve gücü kullanarak her türlü yalanı medya aracılığıyla kamuoyuna pompalayabildiğini; toplumun sizden nefret etmesini sağlamak için kutsi değerler üzerinden yalan ve iftira propagandaları (camide bira içtiler) yapabildiğini; ellerinde silah bile bulunmayan masum halka acımasızca saldırabildiğini ve gençleri öldürdüğünü. gördün, yaşadın di mi bunu? sivil polislerin eylemci kılığına girerek yaptığı müsamereyi de hatırlıyorsun di mi taksim'de? hani gezi'yi hiç görmeyen penguen medyası sabahın 6'sında orada konuşlanmıştı ya?

    peki bu kadar yalan nasıl çıktı ortaya? çünkü senin elinin altında internet vardı ve olan biten her şeyi anında dünyaya duyurabiliyordun.

    peki sen nasıl bir gerizekalısın ki, bundan önce de yıllarca aynı yöntemin işlediğini düşünemiyorsun? lan "koyun" dediğin o eğitimsiz akp tabanının bir kısmı uyandı bazı şeylere, güya üniversite eğitimi almış sizler mallığınızdan bir gram kaybetmediniz maaşallah.

    lan gerizekalı; entelköy efeköy'e karşı filmini izledin mi sen? gezi'den bir yıl kadar önce çekilmiş bir film. dikkat et, tipik devlet söylemi kullanılıyordu çevrecilere yönelik: "bunlar bir avuç çapulcu", "bunlar türkiye'nin ilerlemesini istemeyen bölücüler, hainler" vs... aynısını sana gezi'de söylemediler mi? söylediler. peki aynıları kürtler için de söylenmedi mi?

    arkadaş; senin elinin altında internet olmasına rağmen devletin toplumda yaratmaya çalıştığı algıyı tam olarak kıramamışsın. toplumun yarıdan çoğu senin dış güçlerin maşası vandal olduğunu düşünüyor. ulan şurada düne kadar bırak interneti, özel televizyon yoktu, devletin kanalı (trt) vardı sadece. hani bugün anadolu ajansı'nı görüyorsun ya, aynen öyle bir trt işte.

    devlet sana gezi'de ne yaptıysa, toplumda nasıl bir algı operasyonu gerçekleştirdiyse, aynısını yıllarca kürtlere yaptı. iktidarlara bağımlı penguen medyası, doğu ve güneydoğu'yu hiç görmedi. sadece devletin kendisine servis ettiği haberleri yayınladı.

    "pkk orman yaktı" haberlerini okuyup inandınız. "ulan, gerilla saklanacağı yeri niye yaksın" diye düşünmeyi dahi beceremediniz.

    "camide içki içtiler" algısı gibi bir "bebek katilleri" algısı yerleştirildi toplumun beynine. kim tarafından? penguen belgeselleri yayınlayan havuz medyası tarafından.

    yerel seçim sürecinde haramzadelerin yayınladığı ses kayıtlarının doğruluğundan şüphe etmeden sosyal medyada paylaştınız. üstelik "bu akp'liler hala nasıl oy veriyor bu adama? koyun bunlar amk koyuuuun" nidalarıyla yaptınız bunu. bu paylaşılan ses kayıtları arasında mit müsteşarı hakan fidan'ın "suriye'yle savaş gerekçesi çıkarmak için 4 adamımı yollarım suriye'ye, süleyman şah türbesi'ne 8 tane füze attırırım" konuşması da vardı. gel şimdi beraber bakalım, kimmiş koyun. kendi halkına, kendi insanına, kendi ibadethanesine hiç acımadan bomba atabilen bir devlet yapısından bahsediyoruz. bunun yapılabildiğini kendiniz gördünüz di mi? gördünüz. aynısının kürt meselesinde de yapılmış olabileceğini neden hiç düşünmediniz, düşünemediniz? ne derece ileri boyutta ki mallığınız?

    soner yalçın ve doğan yurdakul'un hazırladığı bay pipo adlı bir kitap var. mit'in gizli tarihini yine eski bir mit müsteşarı ağzından ve farklı belgelerden anlatıyor. taaa 1950'lerden beri mit'in nasıl cinayetler işlediğini ve suçu solculara attığını, ardından basına nasıl haberler servis edildiğini ve nasıl operasyonlar düzenlendiği anlatılıyor. 6-7 eylül olaylarını devletin tezgahladığı belgeleniyor. demek ki akp öncesinden, en az 60 yıldır süregelen bir devlet geleneği ve taktiği bu.

    elinde türk bayrağı bulunan eylemciye istanbul'un ortasında acımadan saldırabilen bir polisin, doğu ve güneydoğu'da neler yapabileceğini hiç düşündün mü? düşünmemişsindir eminim. çünkü yıllarca penguen belgeselleriyle doldurulan beynin, düşünme yeteneğini kaybedeli çok oldu.

    gezi olayları nasıl patladı? parktaki bir avuç insanın üzerine polisin saldırdığını öğrenince isyan edip parka destek vermeye gittiniz di mi? kürt meselesinde de aynı şey yaşanmış olabilir mi? medyada bu olaylar hiç duyurulmadı di mi? kürtlerde de aynısı olmuş olmasın? sonra başbakan sizi terörist, çapulcu ilan etti. sen de daha düne kadar kürtler için çapulcu derken, bir anda övünçle facebook'ta adının önüne getirdin bu sıfatı. toplumun senden nefret etmesi için iftiralar atıldı sana, yapmadığın şeyler yapmışsın gibi gösterilmek istendi. kürtlere de bu yapılmış olabilir mi?

    salaksınız olm, vallahi salaksınız. anadolu'daki insan gezi'yi niçin anlamıyor diye isyan edersiniz ama siz onca eğitiminize ve teknik imkanınıza rağmen kürtleri anlamayı beceremezsiniz. ama sorsalar, akp tabanı koyun siz eğitimli aydınlarsınız.

    hocam, açık bir şey söyleyeyim mi sana: asıl koyun bizzat sensin ve seninki onlarınkinden daha tehlikeli. çünkü eğitimli insanın cehaletinden daha tehlikeli bir şey yoktur.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap