2 entry daha
  • her işin torpilsiz girilen bir yüzdesi vardır. eskiden on kişiden sekizi torpilliyken şimdi dokuzu torpilli olabilir, ama işi yapabilecek bir kişiye her zaman ihtiyaçları var.
    oturup kendi başarısızlığını torpille filanca falancanın işe girmesiyle açıklamaya çalışmak yerine, gayret etmek mantıklıdır.
    dünya hiçbir zaman adil bir gezegen olmadı.

    bir kuruma insanları işe alacak olsam, ben de referans sahibi olanları alırım, ama bakarım işi yapacak düzeyde mi değil mi diye, yani şu son dönemdeki gibi esasen kurumun kapısından bile geçemeyecek insanları müdür yapmam, ille onları da alacaksam onların bilgi ve deneyimine uygun bir iş veririm.

    şimdi insanları üzen, rahatsız eden birilerine iltimas geçilmesinden ziyade, iltimas geçilen kişilerin getirildikleri görevle uzaktan yakından ilintili olmamasıdır. siz belli bir alanda uzmanlaşmışsınızdır, başvuru yaptığınız yer de bu uzmanlığı edinmiş kimseler istemektedir ancak işe bu uzmanlığı almayı bırakın lisans düzeyinde bir okul bile okumamış, alanda hiç deneyimi olmayan birini alırlar. o zaman üzülürsünüz.

    iş fethullah örgütüyle de ilgili değil, yarın hükümet değişse bu sefer de diğer partilerin yandaşları iş bulacak bu hükümetin yandaşları işten çıkarılacak vs. iş tamamen etikle ilgili. etik kesinlikle dinle ilgili değil.

    eğer gerçekten iyiyseniz ve sosyal beceriniz varsa, tekrar ediyorum sosyal beceriniz varsa istediğiniz yere ulaşmanız güç değil.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap